Kayseri'de Türk Saglik-Sen Saglik Çalisanlara Yönelik Siddeti Kinadi

Türk Saglik-Sen Kayseri 1 Nolu Sube Baskani Kamil Ünal, Talas ilçesinde hasta yakininin filyasyon ekibine sözlü ve fiziki saldirida bulundugunu iddia ederek, saldiriyi kinadi.

Ünal, yaptigi yazili açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde canlarini hiçe sayarak, es ve çocuklarindan, ailelerinden ayri kalarak görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren fedakar saglik çalisanlarinin, hizmetlerinin karsiligini ve hakkettiklerini almak bir yana sözlü ve fiziki siddete maruz kalmaya devam ettigini belirtti.

Bunun bir örneginin 8 Ekim Cuma aksami Talas Ilçe Saglik Müdürlügünde yasandigini aktaran Ünal, "Cuma günü saat 21.00 siralarinda filyasyon ekibimiz okul taramasinda Kovid-19 testi pozitif çikan ögrenci için Saglik Bakanligi ve Bilim Kurulu talimatlari geregince annesi telefonla araniyor. Karantina sartlari hakkinda bilgi veriliyor, çocugunun 18 yasindan küçük oldugu için ilaç kullanmasina gerek olmadigi anlatiliyor. Karsi taraf ise, telefonda 'benim çocuguma niye ilaç vermiyorsunuz, bekleyin geliyorum' diye hakaret ve tehditler yagdiriyor." ifadelerini kullandi.

Daha sonra hasta yakinlarinin Talas Ilçe Saglik Müdürlügüne gelerek filyasyon ekibine sözlü ve fiziki saldirida bulundugunu iddia eden Ünal, sunlari kaydetti:

"Telefonla aranip bilgi verilen Talas Ilçe Saglik Müdürü Dr. Ismail Kiliç aninda kurumuna gelerek, personeline sahip çikiyor. Emniyet birimlerini ariyor, olayin kontrol altina alinmasini sagliyor. Gece gündüz demeden, soguk sicak demeden, kar kis demeden, can güvenligi olmadan 24 saat hizmet veren filyasyon ekiplerimize, kahraman saglik çalisanlarimiza yapilan bu çirkin saldiriyi kabul etmiyoruz. Bu nedenle saglik kurum ve kuruluslarinin sifir toleransli alan ilan edilmesi önerimiz süratle hayata geçirilmelidir. Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkansiz hale getirilerek hapis cezasi ile cezalandirilmasi gereklidir."

Kaynak: AA