Kayip Doku Sorusturmasina Iliskin Bilgileri Yaydigi Iddia Edilen Eski Polis Için Yakalama Karari

Tunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana kayip olan 21 yasindaki Gülistan Doku'ya iliskin sorusturmayla alakali bazi kisisel bilgileri hukuka aykiri ele geçirip yaydigi öne sürülen eski polis memurunun yargilanmasina devam edildi.

Tunceli 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki durusmaya meslekten ihraç edilen tutuksuz sanik E.Y. katilmadi. Kayip Doku'nun ablasi Aygül Doku ve ailenin avukati Ali Çimen mahkemede hazir bulundu.

Daha önceki üç celseye de katilmayan sanik E.Y. hakkinda yakalama karari çikaran mahkeme, durusmayi erteledi.

- Iddianameden

Tunceli Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede Gülistan Doku sorusturmasina ait bazi kisisel bilgileri hukuka aykiri ele geçirip yaydigi iddia edilen polis memuru E.Y'nin "görevini kötüye kullanarak kisisel verileri hukuka aykiri olarak kaydetme" ve "görevini kötüye kullanarak kisisel verileri hukuka aykiri olarak bir baskasina verme" suçlarindan 4,5 yildan 10,5 yila kadar hapsi isteniyor.

- Olay

Tunceli'de üniversitede okuyan kizlari Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020'den itibaren haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakir'dan Tunceli'ye gelerek 6 Ocak'ta emniyete kayip basvurusunda bulunmustu.

Genç kizin arkadaslariyla görüsen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler, arama çalismasi baslatmisti. Baraj gölünde arama yapan ekiplerce 187 gün su alti ve üstünde sürdürülen çalismalardan sonuç alinamamasi üzerine aramalara son verilmisti.

Ailenin, Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile görüsmesinin ardindan Uzunçayir Baraj Gölü'nün kismen bosaltilmasina karar verilerek su alti arama çalismalarina 6 Agustos'ta 17 ekiple yeniden baslanmis ve 13 gün süren yogun çalismalardan da sonuç alinamamasi üzerine aramalar 18 Agustos'ta tamamlanmisti.

Gülistan Doku'nun bulunmasi için 15 Ekim'de yeniden baslatilan arama çalismalari ise tüm çabalara ragmen genç kiza ulasilamamasi üzerine bir süre önce tamamlanmisti.

Kaynak: AA