Karabag'da Yasa Disi Ermeni Silahli Gruplarca Açilan Ateste Azerbaycan Askeri Sehit Oldu

Azerbaycan Savunma Bakanligi, Rus unsurlarin kontrolündeki bölgeden yasa disi Ermeni silahli gruplarca açilan ates sonucu bir Azerbaycan askerinin sehit oldugunu duyurdu.

Bakanliktan yapilan açiklamada, saat 18.15 siralarinda Ermeni silahli gruplarin açtigi keskin nisanci atesi sonucu asker Afgan Hamzayev'in yasamini yitirdigi bildirildi.

Açiklamada, terör saldirisi olarak nitelendirilen eylemin sorusturulmasi için Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezine talepte bulunuldugu kaydedildi.

Minsk'te Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan disisleri bakanlarinin üçlü toplanti gerçeklestirdigi sirada yasa disi Ermeni silahli gruplarin isledigi terör eyleminin kasitli bir provokasyon oldugu belirtilen açiklamada, Ermenistan'in bölgedeki durumu kasten gerginlestirmek, 10 Kasim 2020'de imzalanan üçlü bildirinin uygulanmasini engellemek ve Rus unsurlarin faaliyetine gölge düsürmegi amaçladigi ifade edildi.

Terör eylemini gerçeklestiren yasa disi Ermeni silahli gruplarin etkisiz hale getirilmesi ve kendilerinden hesap sorulmasi için Azerbaycan yasalarina uygun olarak kararli adimlarin atilacagi belirtildi.

Kaynak: AA