Kadin Girisimci Devlet Destegiyle Büyüttügü Serasinda Sebze Üretiyor

Karabük'te esi ve çocuklariyla yerlestigi köyde Genç Çiftçi Projesi ile serasini büyüten Filiz Gülmez, yetistirdigi salatalik, domates, biber, patlican, pirasa gibi sebzeleri pazarlarda satiyor Çiftçi Filiz Gülmez: 'Gençlere tarim yapmalarini tavsiye ederim. Burada rahat rahat çalisiyorum, ekiyorum ve üretiyorum'

ORHAN KUZU - Karabük'te Genç Çiftçi Projesi kapsaminda aldigi hibe destegiyle serasini büyüterek sebze yetistiren Filiz Gülmez, kendi isinin patronu oldu.

16 yil önce esi ve 3 çocuguyla sehir merkezinden Cemaller köyüne yerlesen 43 yasindaki Filiz Gülmez, bahçesinde sebze yetistirmeye basladi.

Isini gelistirmek için Tarim ve Orman Bakanliginin Genç Çiftçi Projesi'ne basvuran Gülmez, aldigi hibe destegiyle serasini büyüttü.

Gülmez, 1 dönüm alanda yetistirdigi salatalik, domates, biber, patlican, marul, tere, dere otu, pirasa ve ispanagi pazarlarda satarak aile bütçesine katki sagliyor.

- "Gençlere tarim yapmalarini tavsiye ederim"

Filiz Gülmez, AA muhabirine, 16 yil önce bahçe satin aldiklarini, esinin destegiyle üretmeye basladigini, ürünlerini de pazarlarda sattigini anlatti.

Emeginin karsiligini aldigini ifade eden Gülmez, "Sehirden köye gelmenin mutlulugu içerisindeyim. Evimizi yaptik. 16 senedir burada kazaniyorum. 2016'da devlet destekli 1 dönüm sera yaptik. Bu serayla birlikte verimim artti. Ürün çesitliligi fazlalasti. Yazin salatalik, domates, biber, patlican, dolma biber, kisin ise marul, tere, dere otu, pirasa ve ispanak yetistiriyorum." dedi.

Ilk basta köye gelmeye karsi çiktigini, esinin ev yapma israri üzerine buraya yerlestiklerini aktaran Gülmez, "Gençlere tarim yapmalarini tavsiye ederim. Burada rahat rahat çalisiyorum, ekiyorum ve üretiyorum. Hayatimdan memnunum." diye konustu.

- "Yetistirmesi de yemesi de güzel oluyor"

Pazarda müsterilerin "Hal mali mi, kendin mi üretiyorsun?" diye sordugunu söyleyen Gülmez, söyle devam etti:

"Ben pazarda hal malini alip sattiktan sonra o zaman bu sera isini yapmanin, köyde yasamanin ne anlami var? Organik ürünleri kendin üretirsen, onun yetistirmesi de yemesi de güzel oluyor. Inegi olan sütünü sagiyor, pazara götürüyor, yogurdunu, sütünü satip parasini aliyor. Aksam olunca da evine giderken ihtiyaçlarini aliyor. Ben de bahçem sayesinde ihtiyaçlarimi gideriyorum. Çocuklarimiz büyüdü, okuyorlar, okul ihtiyaçlari var. Çok sükür, kimseye muhtaç olmadan bu bahçede üretip, çalisip ürünlerimi satiyorum."

- "Üreticilerin her kosulda yanlarindayiz"

Il Tarim ve Orman Müdürü Çetin Ayvalik da il genelinde üretimin duraksamadan devam etmesi için çalistiklarini belirtti.

Bu kapsamda projeler gelistirdiklerini belirten Ayvalik, üreticilerin her kosulda yanlarinda olduklarini anlatti.

Ayvalik, üretmek isteyen bütün üreticileri il ve ilçe müdürlüklerine beklediklerini ifade ederek, "Içlerinde kadin girisimcilerin oldugu çesitli projelerle destek alan çiftçilerimiz var. Hibe destekli projelerin de katkisiyla üretimde devamlilik saglanmakta. Üreticilerimizle birlikteyiz, üretimdeyiz. Tüm üreticilerimize kolayliklar diliyorum." dedi.
Kaynak: AA