Japonya'da Kamu Yayincisi NHK Televizyonu Türk Okçulugunu Haberlestirdi

Japonya'da kamu yayincisi Nihon Housou Kyoukai (NHK) televizyonu, Türk okçulugunu ve Olimpiyatlarda altin madalya kazanan milli okçu Mete Gazoz'u haberlestirdi.



NHK, Türk okçulugunun tarihi serüveni ile Tokyo 2020 Olimpiyatlarindan altin madalya ile dönen milli okçu Gazoz'u özel haberinde isledi.

Mete Gazoz'un Tokyo 2020'deki atis görüntülerine yer verilen yayinda, 22 yasindaki milli okçunun kazandigi altin madalyanin, Türkiye okçuluk tarihindeki ilk altin madalya oldugu vurgulandi.

Haberde, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'nun istirakiyle Japonya'nin Ankara Büyükelçiliginde bu ay düzenlenen "Kutlama Resepsiyonu" görüntülerine de yer verildi.

NHK'nin Istanbul Büro temsilcisine konusan ve okçulugu "ata sporu" olarak nitelendiren Gazoz, "Türklerle okçuluk her zaman bir bütündürler" diyerek 2024 Paris Olimpiyatlarini hedefledigini bildirdi.

- Okçular Vakfi

Istanbul'daki Okçular Vakfindaki okçuluk antrenmanlarindan görüntülerin kullanildigi haberde, "Mete Gazoz'un basarisi sonrasi okçuluk ögrencilerinin sayisi iki kat artti" ifadesi kullanildi.

Antrenmanlara katilan ögrenciler, demeçlerinde, "Mete Gazoz'un basarisindan dolayi mutluyum", "Olimpiyatlara gidip ben de madalya kazanmak isterim" diye konustu.

Haberde, "Türkiye, okçular yetistirmek için ülke çapinda çalisiyor, bu dogrultuda kendi kültürünü yasatmak için geleneksel okçulugu yayginlastirmaya odaklaniyor." ifadesine yer verildi.

Okçulugun 1500 yillik geçmisi oldugu kaydedilen haberde, "Okçulugun bir zamanlar askeri açidan Osmanli Devleti'nin basarilarini destekledigi söyleniyor" anekdotu düsüldü.

- Imalat atölyeleri

Türk hükümetinin son 11 yildir okçuluk sporuna ulusal bütçeden pay ayirdigi, okul müfredatinda yer verdigi belirtilen haberde, TRT'de yayimlanan "Tozkoparan Iskender" dizisine vurgu yapildi.

Dizide, Türk okçuluk tarihinin en büyük okçularindan Iskender'in çocuklugunun anlatildigi, bu dizinin Türkiye'de genç kesimin büyük ilgisini çektigi belirtildi.

Haberde, okçulugun yayginlastirilmasi kapsaminda düzenlenen "Osmanli Türk yaylarinin imalat atölyelerine" birçok kisinin katildigi, bu atölyelere katilanlarin kendi oklarini yapabildigi belirtildi.

Okçuluk için "Türk halkinin tarihini bugüne aktaran gelenek" nitelendirmesi yapilan haberde, "genç kesimin okçulugun bugüne aktarilmasinda faal oldugu" kaydedildi.

Kaynak: AA