Izmir Ve Aydin'in Bazi Kesimleri Için Siddetli Yagis Uyarisi

Izmir'in güney ve bati ilçeleri ile Aydin'in kiyi kesimlerinde yarin yerel olarak çok kuvvetli ve siddetli yagis bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden yapilan uyariya göre, yarin ülkenin kuzey, iç ve bati kesimleri parçali ve yer yer çok bulutlu olacak.

Marmara'nin batisi, Kiyi Ege, Kütahya ve Usak çevreleri ile bu aksam saatlerinde Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinin saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor.

Yagislarin, Edirne ve Çanakkale ile yarin ögleden sonra Izmir, Aydin ve Manisa çevrelerinde kuvvetli, Izmir'in güney ve bati ilçeleri ile Aydin'in kiyi kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli ve siddetli olmasi öngörülüyor.

Hava sicakliginin kuzey, iç ve dogu kesimlerde 2 ila 4 derece artmasi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmamasi bekleniyor.

Rüzgarin, genellikle güney ve dogu yönlerden, Marmara ve Karadeniz kiyilari ile güneydogu kesimlerde kuzey ve kuzeydogu yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Güney Ege kiyilarinda güney ve güneydogu yönlerden kuvvetli olarak esecegi tahmin ediliyor.

Kaynak: AA