Irak Seçimlerinde IKBY'de KDP Birinci Gelirken, Goran Büyük Yenilgi Aldi

Irak seçimlerinde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) oylarini artirarak birinci olurken, milletvekili çikartamayan ve seçimlerin ardindan lideri istifa eden Goran (Degisim) Hareketi büyük bir yenilgi aldi.

Irak'ta 10 Ekim'de yapilan erken genel seçimlerde nihai olmayan sonuçlara göre, 12 Mayis 2018'deki genel seçimlerde toplamda 58 milletvekili çikaran Kürt partiler Meclise 61 vekil gönderdi.

Mayis 2018'de yapilan genel seçimlerde 25 sandalye elde eden KDP, koltuk sayisini artirarak 32'ye ulasti.

2018'de Irak Meclisine 18 vekil sokan Kürdistan Yurtseverler Birligi (KYB) de bu seçimlere Goran (Degisim) Hareketi ile ittifak kurarak girmesine ragmen 15 vekil elde etti.

Geçen seçimlerde 5 sandalye kazanan Goran ise bu seçimlerde milletvekilligi kazanamadi. Seçimlerde büyük bir yenilgi alan partinin lideri Ömer Seyit Ali ve Yürütme Kurulu istifa etti.

2018 seçimlerinde Bagdat'a 4 milletvekili gönderen Yeni Nesil Hareketi ise bu seçimlerde oylarini katlayarak 9 koltuk kazandi.

Seçimlerde Kürdistan Islami Birlik Partisi (Yekgirtu) 4, Kürdistan Adalet Toplumu Partisi (Komel) ise 1 sandalye elde etti. Iki parti, 2018'de ikiser sandalye elde etmisti.

Kaynak: AA