Ingiliz Maliye Bakani Sunak Açiklamasi 'Tedarik Krizinin Çözülmesi Için Elimizden Gelen Her Seyi Yapiyoruz'

Ingiltere Maliye Bakani Rishi Sunak, kabinedeki tüm bakanlarin ülkenin giderek derinlesen tedarik zinciri krizinin çözülmesi için elinden gelen her seyi yaptigini söyledi.

Sunak, Ingiliz yayin kurulusu BBC'ye degerlendirmede bulundu.

"Mevcut zorluklarin bir kismini hafifletebilmek için elimizden gelen her seyi yapiyoruz" ifadesini kullanan Sunak, kabinedeki tüm bakanlarin ülkenin giderek derinlesen tedarik zinciri krizinin çözülmesi için elinden gelen her seyi yaptigini belirtti.

Sunak, ülkede yasanan sorunlarin ayni zamanda küresel ölçekte yasanan tedarik sikintilarinin da bir yansimasi olduguna isaret ederek, "Bunlar dogasi geregi küresel (sorunlar) ve her bir sorunu çözemeyiz. Fakat herkes için iyi bir seviyede ürün tedarik edilecegi konusunda emimim. Herkesin satin alabilecegi kadar bol miktarda Noel hediyesinin mevcut olacagindan emimim." seklinde konustu.

Washington'da dün düzenlenen G7 Maliye Bakanlari ve Merkez Bankasi Baskanlari Toplantisi'na da baskanlik eden Sunak, tedarik zinciri sorunlarinin küresel olarak hissedildigini belirterek, "Dünyanin dört bir yanindaki finans liderleri, ortak zorluklarin çözümü yolunda is birligi yapmali. Bugün toplantida, önümüzdeki aylarda daha yakin çalisma konusunda anlasmaya vardik. Birlikte güçlü ve dayanikli bir (ekonomik) toparlanma insa edecegiz." ifadelerini kullanmisti.

- Ülkede tedarik krizi giderek derinlesiyor

Ingiltere'de agir araç sürücü sayisinin talep karsisinda yetersiz kalmasi, market raflarinin bosalmasina ve benzin istasyonlarinda akaryakit sikintisi yasanmasina neden olurken, uzmanlar, Ingiltere'de nakliye soförlerinin toplam sayisinin halihazirda ihtiyaç duyulanin yaklasik 100 bin altinda oldugunu belirtiyor.

Ingiltere'de ithalati yapilan ürünlerin simdiden limanlarda birikmeye basladigi, lojistik dagitimin etkin sekilde yapilamadigi ifade ediliyor.

Ingiliz hükümeti, geçen ay, yurt disindan 5 bin agir vasita sürücüsü ile 5 bin 500 tavukçuluk sektörü çalisanina 3 ay süreli geçici vize verilecegini açiklamisti.

Kaynak: AA