Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Bilal Erdogan, Kocaeli'de Açilisa Katildi Açiklamasi

'Bizim bu kurumlarimizin hedef alinmasi benden önce de büyüklerimiz çok güzel ifade ettiler bir sebebi var; Ya bu memleket gelecege degerleriyle mi yürüyecek, degersizlestirerek mi yürüyecek. Yani Türkiye Avrupa'nin herhangi bir ülkesine benzeyip kendi kimligini kaybetmeli mi? Kaybetmemeli mi? Bu meselelerin önemi var mi? Yok mu? Bunun bir mücadelesi var ülkede' 'Ensar Vakfi bir kurum, Ilim Yayma Cemiyeti, Ilim Yayma Vakfi bir kurum, imam hatipler bir kurum. Ülkemizin bir sürü böyle kurumlari var. Yani emekle imkanla seferberlikle gönüllükle insa edilmis kurumlar. Bunlarin hepsinin sevenleri var. Bunlarin hepsinin arkasinda insanlar var. Siz bu kurumlari tahkir ettiginiz zaman yüzbinlerce insani ayni zamanda üzüyorsunuz. On binlerce insana hakaret etmis oluyorsunuz, iftira etmis oluyorsunuz' 'Bir sürü iftiranin, hakaretin, dumanin, sisin altinda gerçekler maalesef örtülmeye çalisiliyor. Insallah anlayanlar, anlamaya çalisanlar çogalir. Insallah bir ithamla bir duyumla bir kisiyi, bir kurumu tahkir etmenin karalamanin zamani geçer. Böyle bir ahir zamanda yasiyoruz, böyle bir fitne zamanini yasiyoruz. Insallah bu zamanlar geçer yeniden insanlar birbirine daha fazla itimat edebilmeye baslar. Yeniden insanlar birbirini daha çok sevebilmeye baslar. Huzur toplumunu ancak böyle insa edebiliriz'

Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Bilal Erdogan, "Bizim bu kurumlarimizin hedef alinmasi benden önce de büyüklerimiz çok güzel ifade ettiler bir sebebi var. Ya bu memleket gelecege degerleriyle mi yürüyecek, degersizlestirerek mi yürüyecek. Yani Türkiye Avrupa'nin herhangi bir ülkesine benzeyip kendi kimligini kaybetmeli mi? Kaybetmemeli mi? Bu meselelerin önemi var mi? Yok mu? Bunun bir mücadelesi var ülkede." dedi.

Ensar Vakfinin Kocaeli'deki yeni binasinin açilisina katilan Erdogan, burada yaptigi konusmada, dünyanin her tarafinda Türkiye'de de mevzuat uyarinca hukukun, kanun koydugu kurallara uygun sekilde vakif, dernekler, sivil toplum kuruluslarinin kamu hizmetini tamamlayan, güçlendiren, çogaltan kurumlar oldugunu söyledi.

Kamu kurumlarinin vergiyle vatandaslara hizmet götürdügünü ifade eden Erdogan, "Öyle alanlar vardir ki öyle konular vardir ki belki bölgeler olabilir ki bu devletin hizmetleri ulasmayabilir. Devlet gözden kaçirabilir. Bazi hizmetler vardir ki gönüllülük ister. Iste bunlari da bu sivil toplum kuruluslari, vakiflar, dernekler, gerek kurucularinin vakfettigi mallari ve bu mallarin gelirlerini, gerek hayirseverlerin bagislarini ve sartli, maksatli bagislari kullanarak kamu hizmetlerini güçlendirici ve tamamlayici hizmetleri görürler. Dünyanin her tarafinda da kamu erkiyle bu sivil toplum kuruluslari dayanisma içerisinde çalisirlar." diye konustu.

Erdogan, örnegin bagimlilikla mücadele gibi bir alanda muhakkak gönüllü insanlarin desteginin bu alani daha güçlü kildigini dile getirerek, bu anlamda katilimcilara örnekler verdi.

Hayatini bu ise vakfeden kisilerin o alandaki mücadelesinin zor bulunabilecegini aktaran Erdogan, söyle devam etti:

"Ama o insanin o hastalikla mücadele enerjisini kanalize edebilirseniz hayirseverler eliyle desteklerseniz o insanlar ne yapar hiçbir kamu erkinin yapamayacagi neticeleri elde edebilir. Saglikta, egitimde, sosyal birçok alanda meselelerin gönüllüleri iste hayvanseverler, kim hayvanlarin hukukunu hayvanseverler kadar iyi koruyabilir ama onlarin en iyisini kamu erki kendi yanina alirsa o zaman hayvan haklarinin korunmasinda daha iyi neticeler alinabilir. Iste çevrenin korunmasi da ayni sekilde. Dünyanin her tarafinda kamu gönülleri sivil toplum kuruluslari marifetiyle yanina alip destekler böylelikle de vatandasa yönelik hizmetlerini güçlendirir."

Erdogan, burada da Büyüksehir Belediyesinin bir imkanini Ensar Vakfina tahsis ettigini belirterek, söyle konustu:

"Ensar Vakfimiz ne yapiyor? Gönüllülerini veya maasli personellerini getiriyor burada çalistiriyor imkani olmayan çocuklarimiza egitim destegi sagliyor. Burs ihtiyaci olan çocuklarimiza burs veriyor. Burs verdigi çocuklari burada çesitli projeler etrafinda bir araya getiriyor. Türkiye'nin dört bir yaninda Ensar Vakfimizin olsun, Ilim Yayma Cemiyetimizin olsun, Türkiye Gençlik Vakfimizin olsun bu tür merkezlerinde kimi zaman iste dene yap atölyeleri kimi zaman robotik atölyelerimiz kimi zaman kitap okuma gruplari siir söylesileri gibi çalismalar yapilarak bu çocuklarimizin egitim yönüyle daha iyi desteklenmesi saglaniyor. Bundan daha güzel ne olabilir Allah askina. Bizim bu kurumlarimizin hedef alinmasi benden önce de büyüklerimiz çok güzel ifade ettiler bir sebebi var; Ya bu memleket gelecege degerleriyle mi yürüyecek, degersizlestirerek mi yürüyecek? Yani Türkiye Avrupa'nin herhangi bir ülkesine benzeyip kendi kimligini kaybetmeli mi? Kaybetmemeli mi? Bu meselelerin önemi var mi? Yok mu? Bunun bir mücadelesi var ülkede."

Anadolu'nun dört büyük direginden bahsedildigini aktaran Erdogan, sunlari kaydetti:

"Mevlana hazretleri, Seyh Saban-i Veli hazretleri, Haci Bektas Veli hazretleri, Haci Bayram Veli hazretleri ve bu silsileden gelen nice büyük insanlar Yunus Emreler, iste Imam Maturidiler, Imam Buhariler hem ilmi hem de tasavvufi büyük bir gelenek. Yani saniyoruz ki Selçuklu büyüklerimiz, Osmanli büyüklerimiz hatta Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar bu zaferleri, basarilari yani bu insanlardan ilham almadan basarmis olabilirler mi? Bu topraklar bu fetihlerden önce bu insanlar bu fikir ve mana büyüklerince mayalanmadan bu fetihler mümkün olabilir miydi? Kalici olabilir miydi? Biz Anadolu'ya kolay kolay bin yildir vatan diyebilir miydik? Elbette ki diyemezdik. Kimse sasirmasin."

- "Bu topraklarin bir kimligi var"

Bu topraklarin bir kimligi oldugunu aktaran Bilal Erdogan, bu milleti, millet yapan bazi degerler oldugunu söyledi.

Erdogan, "Niye bunlarla kavgali olsun kimse." diyerek, söyle devam etti:

"Niye bunlari silip atmaya çalissin kimse. Bütün çocuklarimiz, bütün gençlerimiz tarihimizi uzak ve yakin tarihimizi çok iyi bilseler, bu topraklari bize vatan yapan kisileri, meseleleri, degerleri, kavramlari süreçleri hakkiyla bilseler geçmisini bilmeyen gelecegini nasil kursun? Geçmisini sahiplenmeyen kendi gelecegini degil baskalarinin ancak gelecegini insa edebilir. Baskalarinin ancak gelecegine hizmet edebilir. Mesele aslinda basit bu topraklar üzerinde kardesçe, bu topraklari bu topraklar yapan degerler etrafinda asgari müstereklerimiz etrafinda pekala yasariz ama bunu bizim düsmanlarimiz istemiyor. Sanki oradan basliyor is. Eskiden de bugün de maalesef bu topraklarda bu huzurun, bu dik durusun, bu güçlenmenin olmasini istemeyen odaklar elbette içeride kendi masalarini bulup bunlari seferber ediyorlar. Biz buna karsi uyanik olmak zorundayiz. Haberdar olmak zorundayiz. Kurumlarimizin itibarsizlastirilmasina müsaade etmemeliyiz. Ensar Vakfi bir kurum, Ilim Yayma Cemiyeti, Ilim Yayma Vakfi bir kurum, imam hatipler bir kurum. Ülkemizin bir sürü böyle kurumlari var. Yani emekle imkanla seferberlikle gönüllükle insa edilmis kurumlar. Bunlarin hepsinin sevenleri var. Bunlarin hepsinin arkasinda insanlar var. Siz bu kurumlari tahkir ettiginiz zaman yüzbinlerce insani ayni zamanda üzüyorsunuz. On binlerce insana hakaret etmis oluyorsunuz, iftira etmis oluyorsunuz. Onun için bunun bu kadar kolay bu kadar ucuz olmasi lazim. Onun için belediye baskanimizi tebrik ediyorum. Hakikaten bu algi çalismalarina bakmadan dogru bildigini yapmis ve Ensar Vakfinin bu çalismalarini desteklemis."

Ilim Yayma Vakfi olarak yüksek lisans ve doktora burslari için yaptiklari mülakatlari katilimcilara aktaran Erdogan, 4 binin üzerinde basvuru aldiklarini söyledi.

Erdogan, 400'ün üzerinde burs vermeyi planladiklarini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Geçen gün bir kiz kardesimiz bize mülakatta bunu söyledi, 'Arkadaslarim Ilim Yaymadan burs aldigimi duyunca sasirdilar.' Niye sasirdilar? Çünkü birincisi internetten basvurulan burslardan hiçbir sey çikmaz. Allah'in izniyle bizim bahsettigim az önce kurumlarimiz böyle degil. Biz gerçekten ihtiyaci olan bu ülkenin degerlerine saygi gösteren, her gencimize bu burslari vermeye çalisiyoruz. Allah'in izniyle bunlar bu isin bilinmeyen, konusulmayan tarafi. Bir sürü iftiranin, hakaretin, dumanin, sisin altinda gerçekler maalesef örtülmeye çalisiliyor. Insallah anlayanlar, anlamaya çalisanlar çogalir. Insallah bir ithamla bir duyumla bir kisiyi, bir kurumu tahkir etmenin, karalamanin zamani geçer. Böyle bir ahir zamanda yasiyoruz, böyle bir fitne zamanini yasiyoruz. Insallah bu zamanlar geçer yeniden insanlar birbirine daha fazla itimat edebilmeye baslar. Yeniden insanlar birbirini daha çok sevebilmeye baslar. Huzur toplumunu ancak böyle insa edebiliriz."

- "Umudunu bizlere baglamis magdurlarin, mazlumlarin yaninda durmak için çok çalismak ve güçlü olmak zorundayiz"

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da 1071'de baslayan dirilis ve kiyamin; bir Selçuklu, bir Osmanli, bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti bahsettigini söyledi.

Bu topraklardan Islam'i söküp atmak ve Islam medeniyetinin dünyadaki temsilcisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne diz çöktürmek, bu yolla yeniden sahlanan, uyanan Islami anlayisi baltalamak amaciyla sinsi bir faaliyet yürütüldügünü dile getiren Yavuz, "Açikça Islam düsmanligi yapamayanlar 'ama', 'fakat', 'lakin' gibi kelimelerin arkasina saklaniyor. Hepimize düsen görev; bu ülkede hür ve bagimsiz yasamak, dahasi umudunu bizlere baglamis magdurlarin, mazlumlarin yaninda durmak için de çok çalismak ve güçlü olmak zorundayiz." diye konustu.

Vali Yavuz, Ensar Vakfi Kocaeli Subesi'nin açilisini yaptiklari yeni hizmet binasinin hayirli olmasini diledi.

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Ensar Vakfi için belediye meclisinden geçen kararla "Pembe Kösk" olarak bilinen yapiyi onlara tahsis karari alindigini animsatarak, o dönem de kamuoyunu yaniltma maksatli çalismalar yapildigini söyledi.

Basta Istanbul olmak üzere birçok sehirde bu tür hizmete tahsis edilmis çalismalarla ilgili kirli bir kampanya yürütüldügünü ifade eden Büyükakin, "Bu algi çalismasiyla milli manevi degerler üzerine hizmet üretilen bütün camia kirletilmeye çalisilmaktadir. Bunu hepimiz biliyoruz. Bunun için yapamayacaklari bir sey yok. Bu bizim durusumuzun ve bakisimizin ifadesidir. Ne Ensar Vakfinin diger benzeri hizmet yoluna adanmis vakiflarin Allah rizasi disinda bir maksadi olmadigini, bu millete, memlekete hizmet disinda gaye tasimadiklarini ama kinayanlarin gerçek manada ne yapmak istediklerini bildiklerimizi söylemistik. Biz bu algi kampanyasina teslim olmayacagiz, yilmayacagiz, geri adim atmayacagiz. Bunu böyle bilecekler." ifadelerini kullandi.

Büyükakin, TÜGVA yurtlari konusunda da bazi algi kampanyalari yürütüldügünü aktararak, "Istanbul'da bu operasyonu baslattilar, sehrimizde de ayni seyi yapmaya çalisacaklar. Biz bunlara da teslim olmayacagiz. Eger bir yer alirlarsa buradan söylüyorum iki yer vermeyen namerttir. Burasi Ensar Vakfina anasinin ak sütü gibi helal olsun. Bu arada su da vebaliniz olsun; Burada bu gençligi yetistirecek hizmetleri vermezseniz, eger uykunuzdan fedakarlik etmez, hafta sonu, hafta içi gündüz gece demeden çalismazsaniz da bu milletin vebali boynunuzadir. Bizim maksadimiz ortada bu milletin milli degerlerine, manevi degerlerine sahip çikan tüm vakiflara, derneklere biz de sonuna kadar destek olmaya devam edecegiz." seklinde konustu.

Ensar Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Sener Agaç ise vakfin 42 yildir Türkiye'nin gençleri basta olmak üzere hizmet verdigini belirterek, gönüllere girmeye çalisan köklü kurulus olduklarini kaydetti.

Yurt sayilari, verdikleri burslar ve bastiklari kitaplar konusunda katilimcilara bilgi veren Agaç, "Bu vakfin ana gayesi, vatanina, milletine bagli, toplumundan korkmayan, yerli, milli genç neslin sayisini arttirmak ve dini degerleriyle de teçhiz olmus hem dini ilimleri hem de fenni ilimleri tamamen özümsemis, donanimli ve ülkesini daha müreffeh seviyeye çikaracak olan bir neslin yetismesi için gayret gösteren bir vakiftir." diye konustu.

Ensar Vakfi Kocaeli Sube Baskani Musa Tasçi da yeni hizmet binasinin hayirli olmasini dileyerek, emegi geçenlere tesekkür etti.

Duanin ardindan Erdogan, Yavuz, Büyükakin, Agaç, Tasçi ile Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Cumhuriyet Bassavcisi Habib Korkmaz, AK Parti Kocaeli Il Baskani Mehmet Ellibes, Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü ve beraberindekiler, subenin yeni hizmet binasinin açilis kurdelesini kesti.

Bilal Erdogan ve beraberindekiler, daha sonra hizmet binasini gezdi.

Kaynak: AA