Hatay'da TÜBITAK Bilim Senlikleri Basladi

Antakya Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile Hatay Bilim Sanat Merkezi tarafindan hazirlanan ve TÜBITAK tarafindan desteklen "HEROD Bilim ile Aydinlaniyor" 4007 Bilim Senlikleri törenle basladi.

Antakya Belediyesi'nin ev sahipliginde Antakya Belediyesi Bilim Merkezi'nde düzenlenen töreninde konusan Il Milli Egitim Müdürü Mesut Çerko, TÜBITAK 4007 Bilim Senlikleri Destekleme Programi kapsaminda hazirladiklari projenin Türkiye genelinde 53 proje arasinda kabul gördügünü söyledi.

Projenin hazirlanmasinda emegi geçen herkese tesekkür eden Çerko, "Sosyal etkinliklerin ve kültürel faaliyetlerin yayginlasmasinin çok önemli oldugunu düsünüyoruz. Antakya Belediyesi de bu hususta bize açik kredi verdigini biliyoruz. Ben TÜBITAK 4007'nin ilimize, ülkemize ve ögrencilerimize hayirlar getirmesini, keyifli bir etkinlik olmasini diliyorum. " dedi.

Antakya Belediye Baskani Izzettin Yilmaz'da Antakya'yi bilimle, sanatla, yeniliklerle bulusturarak gelistirmeye devam ettiklerini belirtti.

Yilmaz, bilim senlikleri ile gençlerin modern teknolojileri ile bulusturarak birlikte is yapma kültürünü, takim ruhunu asiladiklarini kaydetti.

Senligin 3 gün sürecegini belirten Yilmaz, " Bilim senligimizin en önemli özellikleri okul öncesinden, üniversite mezunlarina kadar tüm ögrencilerimize yönelik olmasi ve degerli ögretmenlerimizin de katilimiyla çalistaylar düzenlenecek olmasidir. Bilim senliginin faydali olmasini temenni ediyorum." diye konustu.

Proje Koordinatörü Onur Kirik ise astronomi, matematik, kimya, fizik, tasarim, mühendislik alaninda atölyelerin bulundugu senlikte, gözlem etkinligi, bilim ve çevre konulu konferanslar ile çalistay düzenlenecegini belirtti.

Konusmalarin ardindan senligin açilis kurdelesi kesilerek hazirlanan stantlar gezildi.

Kaynak: AA