Hak-Is'in Fotograf Yarismasi Ödülleri 19 Ekim'de Sahiplerini Bulacak

Genel Baskan Mahmut Arslan: 'Yarismamiz araciligiyla emekçilerin çalisma kosullari, çalisma hayatindaki sorunlarin sanat araciligiyla toplumumuza aktarilmasi konusunda önemli bir görevi daha yerine getiriyoruz'.

Hak-Is Konfederasyonunun, bu yil ikincisi gerçeklestirilen "emek" temali fotograf yarismasi ödülleri, 19 Ekim'de törenle sahiplerini bulacak.

Konfederasyondan yapilan açiklamada, Hak-Is Kültür Sanat Komitesinin, Kültür ve Turizm Bakanliginin katkisiyla düzenledigi yarismanin, emegin ve emekçinin görünürlügünün artirilmasini amaçladigi ifade edildi.

Açiklamada, 15'e yakin fotografla basvurulan yarismanin ödüllerinin, 19 Ekim'de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacagi belirtilerek, törenin ardindan "Hak-Is Emek Fotograflari Sergisi"nin açilacagi bildirildi.

- "Fotograf sanatçilarimiza tesekkür ediyoruz"

Hak-Is Genel Baskani Mahmut Arslan, konuya iliskin açiklamasinda, yarismada ilk dörde giren ve sergileme ödülü kazanan fotograflarin titizlikle belirlendigini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Yarismamiz araciligiyla emekçilerin çalisma kosullari, emegin Türkiye'deki ve dünyadaki önemi, çalisma hayatindaki sorunlarin sanat araciligiyla toplumumuza aktarilmasi konusunda önemli bir görevi daha yerine getiriyoruz. Yarismayla, 'emek' temasini sanatsal bir bakis açisiyla çalismalarinin merkezine alan, kadrajini emege çeviren, emegi sanata dönüstüren amatör-profesyonel bütün fotograf sanatçilarimiza tesekkür ediyoruz."

Arslan, ayrica yarismaya destekleri dolayisiyla Kültür ve Turizm Bakanligina, yarismanin hayata geçirilmesindeki çabalari dolayisiyla da komiteye tesekkür etti.
Kaynak: AA