GÜNCELLEME - Lübnan'da Sii Emel Hareketi Ve Hizbullah Destekçilerine Ates Açildi Açiklamasi 3 Ölü, 20 Yarali

ÖLÜ VE YARALI SAYISI GÜNCELLENDI.

Lübnan'in baskenti Beyrut'ta Sii Emel Hareketi ve Hizbullah destekçilerinin üzerine ates açildigi, olayda 3 kisinin öldügü ve 20 kisinin yaralandigi bildirildi.

Hizbullah ve Emel Hareketi destekçileri, Beyrut Limani'nda geçen yil meydana gelen patlamayi sorusturan hakim Tarik el-Bitar'in yerine baskasinin atanmasi talebiyle Beyrut Adalet Sarayi önüne dogru yürüyüs için toplandi.

AA'nin bölgedeki muhabirinden alinan bilgiye göre, Beyrut Adalet Sarayi'na dogru yürüyüse geçen göstericilerin Et-Tayyuna mevkiine geldigi sirada bazi binalarin üzerinden ates açildi.

Olayda en az 3 kisi hayatini kaybederken 20 kisi de yaralandi. Roket ve uzun namlulu silahlarin kullanildigi olay, Beyrut'ta gerginlik ve büyük korkuya yol açti.

Hizbullah'in kalesi olarak bilinen Beyrut'un güney banliyösü ile Hristiyan Lübnan Güçleri Partisi destekçilerinin yogunlukta oldugu Firin Subbak bölgesinde yasanan olayin ardindan silah sesleri gelmeye devam ediyor.

- Beyrut Limani'ndaki patlama

Beyrut Limani'nda 4 Agustos 2020'de patlayici maddelerin bulundugu bir depoda önce yangin çikmis, ardindan tüm kenti sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmisti.

Patlamada 200'ü askin kisinin hayatini kaybettigi, 6 binden fazla kisinin yaralandigi ve 300 bin kisinin patlama nedeniyle yerinden oldugu açiklanmisti.

- Sii eski bakanlar, hakim Bitar'i "fitne çikarmakla" suçluyor

Sii Emel Hareketinden milletvekilleri Ali Hasan Halil ve Gazi Zuaytir'in avukatlari, önceki gün sorusturmayi yürüten hakim Bitar hakkinda "görevden alinma" talebiyle dava açmisti.

Sii eski bakanlar Halil ve Zuaytir, Bitar'i "Beyrut Limani patlamasiyla ilgisi olmayan isimleri suçlayarak fitne çikarmakla" suçluyor.

Bitar ise hakkindaki "görevden alinma" talebi öncesinde, son durusmaya katilmayan Ali Hasan Halil hakkinda gözalti karari çikarmisti.

Sii Emel Hareketi ve Hizbullah'a mensup bakanlar, hakim Bitar'in yerine sorusturmaya baskasinin atanmasinin israri üzerine olusan gerginlik nedeniyle dün Bakanlar Kurulu toplantisi yapilamamisti.
Kaynak: AA