Gaziemir Belediyesine 2022 Yili Için 285 Milyonluk Bütçe

Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda yönetiminde toplanan Gaziemir Belediye Meclisi, 2022 yili performans programi ile gelir-gider bütçesini görüstü. Belediyenin 2022 yili bütçesi 285 milyon lira olarak belirlendi.

Gaziemir Belediyesine 2022 Yili Için 285 Milyonluk Bütçe
Gaziemir Belediye Meclisinin ekim ayi üçüncü toplantisinda, 2022 yili gelir-gider bütçesi ve 2022 yili performans programi görüsüldü. Gaziemir Belediyesinin 2022 yili performans programinda, 75 performans hedefi ile 76 proje ve faaliyet yer aldi. 2022 yili için bütçe ise 285 milyon lira olarak belirlendi.

Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, performans programi ve bütçe ile ilgili görüslerini belirtmek isteyen meclis üyelerine söz verdi. CHP grubunun görüslerini Grup Baskanvekili Ünal Isik ve Ilhan Özköse, AK Partinin grubunun görüslerini Grup Baskanvekili Ugur Inan Atmaca ile Ali Gönen, MHP grubunun görüslerini ise Selahattin Sahin açikladi.

Bütçe görüsmeleri sirasinda getirilen elestirilere tek tek yanit veren Baskan Arda, Türkiye’nin içinde bulundugu ekonomik kosullardan belediyelerin de çok etkilendigini söyledi.

Baskan Arda, mevcut ekonomik sartlardan dolayi belediye bütçesini bir önceki yila göre yüzde 46 artirdiklarini söyledi.



Pandemi kosullarinin yol açtigi sorunlara dikkat çeken Baskan Arda, bütçede en büyük payi yatirimci müdürlüklere ayirdiklarinin altini çizerek, “Keske ülkede enflasyon olmasa, fiyatlar artmasa da ayni bütçelerle devam etsek. Bütçemizi artirmasak, onu da elestirecektiniz. Giderlerimizi kalem kalem degerlendiriyoruz. Yüzde 46’lik bir artis var. Suan tüm belediyelerin yaptigi bütçeler, bu oranda artiyor. Enflasyonun etkisini yok sayamayiz. Plan projede kamulastirmalarimiz var. Kamulastirmasiz el atmalar ile ilgili önümüze çikacak mali tablolar var, bizim kamulastiracaklarimiz var. Artan, eksilen müdürlük bütçelerimiz var. Temizlik Isleri Müdürlügünde sadece personel maaslari artacagi için yüzde 24’lük artis öngörülmüs. Veterinerlik Isleri Müdürlügünde araç alimimiz var. Fen Isleri Müdürlügümüzde yüzde 178’lik artis var. Bunun içinde 100. Yil Sanat Merkezi ve Gençlik Merkezi için 33 milyon kaynak öngörülüyor. Onun disinda is makinesi alimi var, ciddi miktarda asfalt ihalesi yapacagiz” diye konustu.

Fiziki çalismalarin yani sira; sosyal projeler, kültür-sanat ve spor alaninda da projeler yasama geçirdiklerini ifade eden Baskan Halil Arda, “Kurslar, kültür etkinlikleri devam edecek. Bir sosyal marketimiz var. Su an 600 küsür aileye yardim yapiliyor. Engelli hizmetlerimiz ile ilgili bir merkez düsünüyoruz. Kurslarimiz, egitimlerimiz, kültür-sanat etkinliklerimiz devam ediyor. Gaziemir’in gelecegi için elimizden geleni yapiyoruz. Gaziemir’in malina sahip çikiyoruz, kurusunun hesabini yapiyoruz. Bugün Gaziemir Belediyesi’nin faiz geliri var. Izledigimiz para politikasi, almis oldugumuz kararlar ayagimizi saglam bastigimizi gösteriyor” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan belediyenin 2022 performans programi ve 285 milyonluk bütçesi, AK Parti, MHP ve bagimsiz meclis üyesinin ret oyuyla oy çokluguyla mecliste kabul edildi.
Kaynak: İHA