Gaziantep'te Sahinbey Belediyesi'nden IHA Sinifi

Sahinbey Belediyesi, Sahinbey Bilim ve Sanat Merkezi'ne Insansiz Hava Araci (IHA) sinifi açti.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, ögrencilerin kendilerini havacilik alaninda gelistirmesi ve yeni projeler üretmesi için Sahinbey Bilim ve Sanat Merkezi'ne "IHA sinifi" kazandirildi.

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, IHA sinifinda egitim gören ögrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.

Tahmazoglu, gençlere imkanlar verildigi takdirde her zaman daha iyisini yapabilecegine inandigini belirterek, sunlari aktardi:

"Ülkemiz özellikle havacilik alaninda hizla ilerlemeye devam ediyor. Özellikle Selçuk Bayraktar beyin havacilik alaninda T3 Vakfinin öncülügünde yapilan TEKNOFEST yarismalari ve bilim merkezleri ile gençlerimizin bu alana ilgisi artti. Biz de Sahinbey Belediyesi olarak, yapmis oldugumuz Sahinbey Bilim Sanat Merkezi içerisinde ögrencilerimizin ve ögretmenlerimizin talepleri dogrultusunda IHA sinifi yaptik. Bu sinifta çocuklarimiz kendi IHA'larini yapabilecek kabiliyet ve imkana sahip oldular. Ögrencilerimiz gerek sabit kanat gerekse döner kanatli IHA'larini kendileri üretebiliyorlar ve bu alanda derece aliyorlar. Gençlerimizin önünü açtigimiz zaman gençlerimizin yapamayacagi hiç bir sey yok. Geçmiste ecdadimiz bilimde ve sanatta nasil çok güzel buluslar ortaya koymuslarsa bu gençlerimizde imkan verildigi takdirde suandaki mevcut yapilanlardan çok daha fazlasini yapabilecegine inaniyorum."

Kaynak: AA