Erzincan'da Kendilerini Polis Olarak Tanitip Dolandiricilik Yapan Iki Zanli Polisten Kaçamadi

Magdur Bayram B: 'Polisi kullanarak insanlari kandiriyorlar. Bir sürü laf söyleyip sizi kandiriyorlar. Ben kandim, baskalari kanmasin. Herkes çok dikkat etsin. Polis olup olmadigini kimligine bakarak kontrol etsinler'

Erzincan'da kendilerini polis olarak tanitip suça karistigini bahane ettikleri bir magdurun 2 bin 600 avro ile 4 bin lirasini aldiklari iddiasiyla yakalanan iki zanlidan biri tutuklandi.

Ulalar Mahallesi'nde oturan Bayram B'yi telefonla arayip kendisini polis olarak tanitan kisi, "Bir suça adinizin karistigini tespit ettik, süphelileri yakalamak için evinizdeki altin ve paralari incelemek üzere emniyete götürecegiz." dedi.

Bayram B. bir süre sonra bir otomobille evine gelen ve kendilerini polis olarak tanitan bir kisiye 2 bin 600 avro ile 4 bin lira para verdi.

Dolandiricilar daha sonra Bayram B'ye, kendisinin adina bankaya 125 bin lira gelecegini söyleyip bankaya giderek bu parayi almasini istedi. Bankaya gittiginde adina böyle bir paranin gelmedigini ögrenen Bayram B, dolandirildigini anlayarak durumu polise bildirdi.

Erzincan Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Hirsizlik ve Dolandiricilik Bürosu ekipleri, yaptiklari arastirma ve kamera kayitlarinin incelenmesi sonucu süphelilerin aracini tespit etti.

Ekiplerce takibe alinin aracin, kenti terk ettigi ve Sivas istikametine hareket ettigini belirledi.

Sivas Il Emniyet Müdürlügü görevlilerini uyaran ve koordineli bir çalisma baslatan ekipler araci Sivas girisinde durdurarak olaya karisan D.A. ve O.A'yi gözaltina aldi.

Erzincan'a getirilen zanlilar polisteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Savcilik sorgusu sonrasi sulh ceza hakimligine sevk edilen bu kisilerden D.A. tutuklandi, O.A. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Olayi AA muhabirine anlatan Bayram B, kendisini polis olarak tanitan bir kisinin kendisini telefonla aradigini belirterek, söyle devam etti:

"Beni telefonla arayip polis olduklarini söylediler. 'Birkaç kisiyi yakaladiklarini ve bununla ilgili arastirma yaptiklarini' ifade ettiler. Sonra 'Telefonu açik birakin ve sakin kimseye bir sey söylemeyin, disariya çikmayin, eve polis gelecek. Evde paraniz var mi' dediler. Ben de bunun üzerine evde bulunan parayi kendilerine söyledim. Kisa bir süre sonra polis oldugunu söyleyen birisi geldi ve paralari saydiktan sonra bana bankadaki hesabima 125 bin lira para yatacagini söyleyerek bu parayi almami söyledi. Ben elbiselerimi degistirip kapiya çiktigimda gitmis oldugunu gördüm."

- "Ben kandim, baskalari kamasin"

Bankada kendisi adina bir paranin gelmedigini görünce dolandirildigini anlayan Bayram B, vatandaslari uyararak, "Polisi kullanarak insanlari kandiriyorlar. Bir sürü laf söyleyip sizi kandiriyorlar. Ben kandim, baskalari kanmasin. Herkes çok dikkat etsin. Polis olup olmadigini kimligine bakarak kontrol etsinler." dedi.

Polisin kisa sürede süphelileri yakalayip bu kisilere verdigi parayi teslim ettigini söyleyen Bayram B,"Yaptigimiz sikayetin ardindan polisimiz kisa sürede süphelileri yakalayarak paramizi bize teslim etti. Ben hepsine çok tesekkür ederim. Iyi ki varlar. Allah islerini rast getirsin ve hepsinden razi olsun. Kendilerine basarilar diliyorum." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA