Elazig'da 3 Gün Sürecek 'Bilim Senligi' Starti Verildi

Elazig ilk kez düzenlenen ve 3 gün sürecek olan ’Bilim Senligi’ etkinliginin starti verildi.

Elazig'da 3 Gün Sürecek 'Bilim Senligi' Starti Verildi
Elazig Bilim Merkezi tarafindan ‘Bilim Senligi’ fuari etkinligi düzenlendi.

Ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite ögrencilerinin yogun katilim gösterdigi senlik, renkli görüntülere sahne oldu. Senlikte ögrencilerin yaptigi eserlerin bulundugu stantlari gezen Vali Ömer Toraman ve Belediye Baskani Sahin Serifogullari ile beraberindekiler, yapilan projeleri inceleyerek koordinatörlerden bilgi aldi. Etkinlikte mehteran takimi gösterisi ve yöresel halk oyunlari sergilenirken, ögrenciler de katilimcilara müzik dinletisi sundu.

Bilim Merkezine yeni bir atölye daha kazandirdiklarini belirten Vali Ömer Toraman, "Ilimiz için çok kiymetli bir mekan olan Bilim Merkezindeyiz. Bu merkezler Türkiye’de sayili vilayetlerde var. Onlardan bir tanesine de Elazig sahip. Onun için çok sansliyiz. Burada esas misyon, egitim sisteminde verilen teorik egitimi pratik egitim olan uygulamali egitimi de takviye etmek. Ilkokul, ortaokul ve lisedeki hatta üniversitedeki ögrencilerin ögrendiklerini uygulayabilecekleri, deneylerini yapabilecekleri veya teorik olarak ögrendikleri konulari gelip burada görerek bilgilerini pekistirmelerine destek veren bir merkezlerdir. Bugün de merkezimizde yeni atölyeler açtik. Merkezimiz her geçen gün, yeni alanlariyla, fonksiyonlariyla büyümeye devam ediyor. Çocuklarimizin ezbere dayali ögrenmeye degil, kalici ögrenmeye ihtiyaci var. Bu merkezlerin tam olarak fonksiyonlari da budur" dedi.

Uluslararasi Ipekyolu Çocuk ve Gençlik Çalismalari Merkezinde mekatronik mühendisi olarak görev yapan Safa Kaya ise "Bugün Elazig Bilim Senliginde roketimizi tanitacagiz. Elazig halkina roketimizin tüm serüvenini bastan sona anlatacagiz. Bununla alakali Ipekyolu ile alakali çesitli çalismalari da gelenlere mutlaka sunacagiz. Yaklasik 8 aydir roket yarismasina hazirlaniyoruz. ROKETSAN ve TÜBITAK tarafindan TEKNOFEST kapsaminda düzenlenen yarismada orta irtifa kategorisinde yaristik. Ilk yilimiz olmasina ragmen Elazig’a Türkiye ikinciligi ve en iyi takim ruhu ödülünü Ipekyolu olarak kazandirmis olduk. Elazig Bilim Merkezi tarafindan düzenlenen Bilim Senliginde en azindan yapilan projelerin, Elazig’da baska hangi arkadaslarin neler yaptigini ve nelerle ilgilendigini biz burada görmüs oluyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA