Diyarbakir'da Il Istihdam Ve Mesleki Egitim Kurulu Toplandi

Diyarbakir'da Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu toplandi.



Diyarbakir'in istihdam ve mesleki egitim kurullarinin olusumu, çalisma usul ve esaslarini belirlemek amaciyla valilik bünyesinde ilgili kamu kurum temsilcileri, Ticaret ve Sanayi Odalari, sivil toplum kuruluslarinin katildigi Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu, Vali Vekili Ömer Coskun baskanliginda toplandi.

Valilik Hevsel Salonunda gerçeklestirilen toplantida, il genelinde istihdam saglamaya yönelik faaliyetler ile 2021'in ilk 9 ayinda istihdama dönük yapilan çalismalar ve hedeflerin sonuçlari masaya yatirildi.

Vali Vekili Coskun, ISKUR'un kendi bünyesinde olanlari, isgücü uyum programlarina tabi tutarak hem isverenin nitelikli isgücü talebini karsiladigini hem de issizlere meslek kazandirarak yeni is kapilari açtigini söyledi.

Bu yil tevdi edilen 14 hedeften 12'sinde ideal orani geçtiklerinin altini çizen Coskun, hedeflerinde ideal orani en fazla geçen iller siralamasinda 2'inci, büyüksehirler arasindaki siralamada ise lider durumda olduklarini belirtti.

Toplantiya, ISKUR Il Müdürü Ismail Koç, Il Milli Egitim Müdürü Yüksel Arslan, Il Ticaret Müdürü Zafer Atik, Karacadag Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ve ilgililer katildi.

Kaynak: AA