Diyarbakir Anneleri Evlatlarina Kavusmak Istiyor

Anne Sultan Güger: 'Burasi evlat mücadelesinin verildigi yerdir. Bizler de mücadelemizi verecegiz ve insallah çocugumuzu kazanacagiz' Anne Rahime Tasçi: 'Faruk 8 sene oldu, ne seni gördüm ne de sesini isittim. Bu çadirda seni bekliyorum'

Diyarbakir annelerinin daga kaçirilan çocuklarina kavusmak için HDP Il Baskanligi binasi önünde baslattigi oturma eylemi devam ediyor.

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019'da baslattigi evlat nöbeti 773'üncü gününde sürüyor.

Oglu Dogan için eylem yapan Sultan Güger, evladinin 6 yil önce kandirilarak, daga götürüldügünü söyledi.

Yillardir oglunun hasretiyle yasadigini belirten Güger, "Oglumu almadan burayi terk etmiyorum. Burasi evlat mücadelesinin verildigi yerdir. Bizler de mücadelemizi verecegiz ve insallah çocugumuzu kazanacagiz." dedi.

Ogluna seslenen Güger, güvenlik güçlerine teslim olmasi çagrisinda bulundu.

Daga kaçirilan oglu Faruk için Kars'tan gelerek eylem yapan anne Rahime Tasçi da evladina kavusana kadar eylemi sürdürecegini kaydetti.

Faruk'un tek çocugu oldugunu anlatan Tasçi, en kisa sürede ogluna kavusup, yillardir yasadigi hasretin son bulmasini istedigini ifade etti.

Tasçi, ogluna "Faruk 8 sene oldu, ne seni gördüm ne de sesini isittim. Bu çadirda seni bekliyorum. Güvenlik güçlerine teslim ol." diye seslendi.

Kaynak: AA