Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan, Savunma Sanayii Icra Komitesi Toplantisi'na Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Elektronik harp ve radar sistemleri, haberlesme ve bilgi sistemleri, mühimmat ve füzeler, muhtelif platformlar, insansiz kara araçlari, ekipman ve teçhizatlar, modernizasyon ve yeni teknolojilere iliskin çesitli projeler karara baglanmistir' 'Toplantida savunma sanayii ekosistemimizin daha da güçlenmesi için kurumlar arasi koordinasyonun önemine dikkat çekilmistir' 'Türkiye, yerli ve milli sistem ve teknolojilerin tasarimi, gelistirilmesi ve üretimindeki kararliligiyla, tam bagimsiz savunma sanayii hedefine emin adimlarla ilerlemeye devam edecektir'.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan baskanligindaki Savunma Sanayii Icra Komitesi toplantisi sona erdi.

Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde basina kapali gerçeklesen toplanti yaklasik 2 buçuk saat sürdü.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamada, toplantida TSK ve güvenlik birimlerinin kullandigi yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik konularin ele alindigi bildirildi.

Açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, elektronik harp ve radar sistemleri, haberlesme ve bilgi sistemleri, mühimmat ve füzeler, muhtelif platformlar, insansiz kara araçlari, ekipman ve teçhizatlar, modernizasyon ve yeni teknolojilere iliskin çesitli projeler karara baglanmistir. Toplantida savunma sanayii ekosistemimizin daha da güçlenmesi için kurumlar arasi koordinasyonun önemine dikkat çekilmistir. Türkiye, yerli ve milli sistem ve teknolojilerin tasarimi, gelistirilmesi ve üretimindeki kararliligiyla, tam bagimsiz savunma sanayii hedefine emin adimlarla ilerlemeye devam edecektir."
Kaynak: AA