Büyükelçiler Shaobin Ile Vaivars, Afyonkarahisar Belediye Baskani Zeybek'i Ziyaret Etti

Afyonkarahisar 3. Uluslararasi Turizm ve Lezzet Festivali (Gastro Afyon 2021) için kente gelen Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin ve Letonya'nin Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars, Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek'i ziyaret etti.

Zeybek, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, büyükelçilere kent hakkinda bilgi verdi.

Afyonkarahisar’in 3 bin yillik tarihi geçmise sahip oldugunu dile getiren Zeybek, sunlari kaydetti:

"Afyonkarahisar, Türkiye'de kavsak noktasinda bir il. Ayni zamanda ürettigi ürünlerle kendi kendine yetebilen iller arasinda yer aliyor. Ülkemizin yumurta üretim borsasini Afyonkarahisar belirler. Kirmizi et üretiminde ise Istanbul'un yüzde 25 et ihtiyacini karsiliyoruz. Termalin baskentiyiz. 27 bin yatak kapasitesi ve 35 bin konutun sicak suyla isitildigi Türkiye'de tek sehiriz. Yine seracilikta özellikle tercih edilen bir sehiriz. 620 tane tescillenmis tarihi konagimiz var. Sehrimiz ayni zamanda Kurtulus Savasi'nin baslangiç noktasidir. Bu vesileyle sizleri sehrimizde agirlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin de misafirperverliginden dolayi belediye baskani Zeybek'e tesekkür etti.

Afyonkarahisar'in köklü bir geçmise sahip oldugunu, Karahisar Kalesi'nden baslayarak birçok yeri ziyaret ettiklerini dile getiren Liu Shaobin, "Afyonkarahisar hakkinda çok güzel izlenimler edindim. Bu yil, Çin-Türkiye diplomatik iliskilerinin 50. yil dönümü ve bu süreçte iliskilerimiz hizla gelisti. Son yillarda iki devlet baskanimizin bizzat yönlendirmesi sayesinde de somut alanlarda is birligimiz hizli bir sekilde gelisti. Çin-Afyonkarahisar iliskilerinin gelismesinde göstermis oldugunuz çabadan dolayi sizlere çok tesekkür ediyorum. Bundan sonra sizinle birlikte dostlugumuzu güçlendirmek noktasinda birlikte çalismaya hazirim." diye konustu.

Letonya'nin Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars ise Afyonkarahisar'a davet edildigi için mutlu oldugunu belirterek, "Daha önce Afyonkarahisar'in lezzetlerini tatma firsatim olmadi. Ancak burada oldugum sürede 30'a yakin yöresel lezzetinizi tattim. Kesinlikle sehrin simgesi olan Karahisar Kalesi'ni ziyaret programima koydum. Misafirperverliginizden dolayi çok tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA