Bozkirin Ortasindaki Sivas'ta Gölete Su Üstü Ahsap Yürüyüs Yollari Yapilacak

Sivas Belediyesi, Il Özel Idaresinden devraldigi Serpincik Göleti'ni su üstü yürüyüs yollari, seyir balkonu, kumsal ve balik tutma alanlari ile turizme kazandiracak Belediye Baskani Hilmi Bilgin: 'Mart 2022'de projeye baslayip yil sonunda halkimizin hizmetine sunacagiz'.

HALIFE YALÇINKAYA - Sivas Belediyesi, etrafi bakimsiz durumdaki Serpincik Göleti'ni cazibe merkezine dönüstürerek turizmin hizmetine sunacak.

Bozkirin ortasindaki Sivas'ta kent merkezine yakin bölgede Pasabahçe, Karsiyaka ve Osman Seçilmis mesire alanlari bulunuyor. Bu piknik alanlari, yöre halkinin yani sira sehir disindan gelenlerin de ilgisini çekiyor.

Belediye, kente yaklasik 10 kilometre mesafedeki Serpincik Göleti'ni de yöre halkinin vakit geçirebilecegi, yurt içi ve disindan gelenlerin ilgisini çekecek bir yere dönüstürmek için çalisma baslatti.

Bu kapsamda, Serpincik köyü yakinlarinda bulunan ve Çerçideresi'nden gelen suyla beslenen gölet, protokolle Il Özel Idaresinden belediyeye devredildi. Belediye tarafindan, göletin turizme kazandirilmasi için proje hazirlandi.

Ilk kazmanin gelecek yil mart ayinda vurulmasinin planlandigi projeyle gölet ve etrafina, su üstü ahsap yürüyüs yollari, ahsap seyir balkonu, gezinti yolu, balik tutma alanlari, kafeler, restoran, otopark ve sosyal alanlar yapilacak, kumsal olusturulacak.

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, AA muhabirine, sehre yakin bölgede bulunan Serpincik Göleti'nin mesire alani olarak kullanilabilecegini belirterek, "Il Özel Idaresi ile yapmis oldugumuz protokol neticesinde kullanim hakkini belediyeye aldik. Insallah 2022 yilinda bu bölgeyi turizme kazandirmayi planliyoruz." dedi.

- "Gölün dogalligini koruyacagiz"

Bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek istediklerini anlatan Bilgin, sunlari kaydetti:

"Yürüyüs yollari, balik tutma alanlari, kafeleri, restoranlari ile bu bölgeye ve Sivas'a deger katacak bir projeyle göleti Sivas turizmine kazandirmayi amaçliyoruz. Serpincik köyü ve Karsiyaka Mahallesi'ne sinir olan bu bölge, sehrimize farkli alandan hizmet edecek. Dogalligini bozmadan yapacagimiz proje ile hemsehrilerimizin hizmetine sunacagiz. Bu bölgeye güzel bir yasam alani kazandiracagiz. Mart 2022'de projeye baslayip yil sonunda halkimizin hizmetine sunacagiz. Tamamlandigi zaman Serpincik, Karsiyaka ve genelde Sivas'a hizmet edecek güzel bir proje hemsehrilerimizin hizmetine girmis olacak."

Bilgin, çalismalari belediye bütçesi ile yapacaklarini, ilgili bakanliklardan da destek alacaklarini ifade ederek, "Yaklasik 5-6 milyon lirayi bulacak bir proje. Su anda bölgeden burasiyla ilgili, etrafinin temizligi ve yanlis alanlarda kullanilmasi noktasinda sikayet var. Bunu ortadan kaldirmak istiyoruz." diye konustu.
Kaynak: AA