Bilal Erdogan Açiklamasi 'Kurumlarimizin Hedef Alinmasinin Bir Sebebi Var'

Kocaeli’de Ensar Vakfina devredilen tarihi binanin açilis törenine konusan Bilal Erdogan, vakiflarin hedef alinmasinin bir sebebi oldugu ve kurumlarin itibarsizlastirilmasina müsaade edilmemesi gerektigini söyledi.

Bilal Erdogan Açiklamasi 'Kurumlarimizin Hedef Alinmasinin Bir Sebebi Var'
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan Ensar Vakfi’nin devredilen tarihi Pembe Kösk bugün Bilal Erdogan’in katilimiyla gerçeklesti. Gerçeklestirilen açilisa Cumhurbaskani Erdogan’in oglu Bilal Erdogan’in yanisira Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, il protokolü, vakif yöneticileri ve vatandaslar katildi.



“Ensar Vakfi’nda çocuklar istismar edildi diye akillarda kaldi”

Açilista konusan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, “Bugün burada çok güzel bir açilis yapmak için bir araya geldik. Ensar Vakfi ile ilgili meclisimizden bir karar geçirmistik. Bugün oldugu gibi o dönemde de kamuoyunda manipülasyon çalismalari yapildi. Bu vakifla ilgili kirli bir kampanya yürütülmekte, camia kirletilmeye çalisilmaktadir. Biz bu kirli kampanyalarla yilmayacagiz ve geri adim atmayacagiz. Suç, sahsidir ve ispatlanana kadar o sahis da sadece saniktir. Ispatlaninca devlet gerekeni yapar. Bu suçu camianin tümüne mal edemezsiniz. Ensar Vakfi’nda çocuklar istismar edildi diye akillarda kaldi. O lanetlenmis isi isleyen sahis 506 yil cezaya çarptirildi. Ama akilda sadece algi olarak kaldi. Biz bu algiya asla teslim olmayacagiz. Yurt meselelerini bahane edip ayni algilari yapmaya çalisiyorlar. Biz bunlara da teslim olmayacagiz. Burasi Ensar Vakfina anasinin ak sütü gibi helal olsun” dedi.



“Imkanini olmayan çocuklarimiza egitim destegi sagliyor”

Kocaeli’nin bu tarafina hiç gelmedigimi fark ettigini söyleyen Ensar Vakfi Genel Kurulu Üyesi olan Bilal Erdogan, “Ben hem dokusuyla hem manzarasiyla çok güzel bir mahalle. Vakfimiz için hayirli olmasini diliyorum. Dünyanin ger tarafinda ülkemizde de hukukun mevzuata uygun sekilde vakif dernekler STK’lar kamu hizmetini ikame ettiren, yani kamu hizmetini güçlendiren çogaltan kurumlardir. Elbette ki vatandas vergisini verir. Burada belediyemiz burayi Ensar Vakfina tahsis ediyor Ensar Vakfimiz da gönüllerini ve personellerini burada ihtiyaçlarini karsiliyor. Imkanini olmayan çocuklarimiza egitim destegi sagliyor, burs verdigi ögrencilerimizi çesitli projelerde bir araya getiriyor” diye konustu.



“Kurumlarimizin itibarsizlastirilmasina müsaade etmemeliyiz”

Kurumlarin hedef alinmasina yönelik de konusan Erdogan, “Bu memleket gelecege degerleriyle mi yürüyecek degersizleserek mi? Türkiye Avrupa’nin herhangi bir ülkesine benzeyip kendi kimligini kaybetmeli mi etmemeli mi? Bu meselelerin önemi var mi yok mu, bunun bir mücadelesi var ülkede. Bu topraklarin bir kimligi, bu milleti bu millet yapan bazi degerler var. Niye bunlarla kavgali olsun. Niye bunlari silmeye çalissin? Bütün gençlerimiz uzak ve yakin tarihimizi, bu topraklari bize vatan yapan kisileri, degerleri, kavramlari hakkiyla bilseler, geçmisini bilmeyen gelecegini nasil kursun? Geçmisini sahiplenmeyen kendi gelecegini degil baskalarinin gelecegine ancak hizmet edebilir. Yani mesela aslinda basit bu topraklar üzerinde kardesçe, bu topraklari bu topraklar yapan degerler etrafinda yasariz. Ama bunu düsmanlarimiz istemiyor. Eskiden de bugün de maalesef bu topraklardaki dik durusun bu güçlenmenin olmasini istemeyen odaklar elbette içeride kendi masalarini bulup seferber ediyorlar. Bizi bunlara karsi uyanik olmak zorundayiz. Kurumlarimizin itibarsizlastirilmasina müsaade etmemeliyiz” seklinde konustu.



4 binin üzerinde burs basvurusu

Ayrica Bilal Erdogan, Ilim Cemiyeti olarak 4 binin üzerinde burs basvurusunu aldiklarini ve burslari ögrencilere belirli sartlar dahlinde vereceklerini söyledi.

Kaynak: İHA