Beysehir Gölü'nde Teknelerinin Pesine Takilan Martilarin Balik Kapma Yarisi

Konya'nin Beysehir ilçesinde, gölde balik avlayan balikçi teknelerinin pesine takilan marti sürüleri, aglara takilan ancak küçük oldugu için suya birakilan baliklarla besleniyor.

Beysehir Gölü'nde balikçilar tekneleriyle gölde avlanirken martilar da renkli görüntüler olusturuyor.

Balikçi teknelerinin pesine takilan martilar, avcilarin küçük buldugu baliklari suya atarken kapabilmek için birbirleriyle yarisiyor.

Balikçi Ibrahim Erdogan, AA muhabirine, göl sularina ag sererken hedeflerinin daha büyüklerini yakalamak oldugunu, ancak küçük baliklarin da zaman zaman ag gözlerine takilabildigini söyledi.

Küçük baliklari ag gözlerinden alip tekrar suya biraktiklarinda teknenin etrafini saran marti sürülerinin beslenebilmek için birbiriyle yaristigini belirten Erdogan, "Martilar kolay av oldugu için aglardan balik toplarken teknelerimizin etrafina dolusuyor. Hatta teknelerimizin kenarlarina bile konuyor. Avlanma faaliyetleri esnasinda bazen 100-200 marti oluyor. Balikçi teknesindeki aglardan küçük baliklar suya atildiginda martilar kapmaya çalisiyor, hangisi daha hizliyla baligi kapiyor." diye konustu.

Erdogan, bu manzaranin, gölde avlanma yapilan her açiginda yasandigini, görenlerin de ilgisini çektigini dile getirdi.

Kaynak: AA