Beyoglu'nda Hareketli Anlar Açiklamasi Polisten Kaçan Motosikletliyi Bir Tekmeyle Yere Serdi

Beyoglu’nda caddeye ters yönden giren motosikletli iki kisi, polisin “dur” ihtarina uymayip üstüne sürerek kaçmaya basladi. Polisin yaya olarak kovaladigini gören bir vatandas, motosikletlilere tekme atarak yere düsürdü. Hareketli anlar anbean kameralara yansirken, yere düsen sürücünün ise ayagi kirildi. Sürücünün motosikletin sigortasi olmadigi için kaçtigi ortaya çikti.

Beyoglu'nda Hareketli Anlar Açiklamasi Polisten Kaçan Motosikletliyi Bir Tekmeyle Yere Serdi
Beyoglu Asmali Mescit Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 34 CLP 612 plakali motosiklet sürücüsü ve arkasindaki Kumbaraci Yokusu Caddesi üzerinde ters yönden ilerlemeye basladi.

Motosikletlinin tersten girdigini gören noktada görevli polis memuru da “dur” ihtarinda bulundu. Ancak uyarilari dikkate almayan ve motosikleti memurun üstüne süren sürücü, Asmali Mescit Caddesine girerek kaçmaya basladi.

Polisin yaya olarak pesinden kostugunu gören ve sesleri duyan çevredeki A.Ç. isimli bir vatandas, motosikletlilere tekme atarak yere düsürdü.

MOTOSIKLETLIYI BIR TEKMEYLE YERE SERDI

Yanindan geçen motosikletliye tekme atarak adeta yere seren A.Ç. onlari etkisiz hale getirdi. Yere düsen sahislardan bir tanesi hemen ayaga kalkarken, sürücü ise uzun süre yerde hareketsiz bir sekilde yatti. Bu sirada sahislarin pesinden gelen polis ise, onlari yakaladi.

YARALI SAHIS HASTANEYE KALDIRILDI

Olay nedeniyle ayagi kirildigi ögrenilen sürücü Malik Enes Y., ihbar üzerine olay yerine sevk edilen saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan ambulansla Okmeydani Prof. Dr. Cemil Tasçioglu Sehir Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi. Sürücünün arkasindaki Ümeyir Y. ve Malik Enes Y.’yi tekme atarak yaralayan A.Ç. polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Motosiklet ise çekici yardimiyla emniyet otoparkina götürüldü.

MOTOSIKLETIN SIGORTASI OLMADIGI IÇIN KAÇMIS

Emniyete götürülen Ümeyir Y.’nin motosikletin sigortasi olmadigi ve trafik men edilmemek için kaçtigini söyledigi ögrenildi. Motosikletliye tekme atan A.Ç.’ye ise “kasten yaralama” suçundan adli islem yapildiktan sonra savcilik talimatiyla serbest birakildi.

KAÇANLARI YERE DÜSÜRDÜGÜ ANLAR KAMERADA

Öte yandan Beyoglu’nda vatandasin motosikletle kaçan sahislari yere düsürdügü o anlar kameraya yansidi. Görüntülerde, cadde üzerinde motosikletle kaçmaya çalisanlara, kafeden çikan sahsin tekme atarak yere düsürdügü, sonrasinda ise polislerin gelerek sahsi aldiklari görülüyor.

(Dogan Can Cesur - Ömer Faruk Yildiz - Onur Dursun-IHA)
Kaynak: İHA