Baskan Büyükkiliç, Kayseri Üniversitesi'nin Açis Dersine Katildi

Kayseri Üniversitesi 2021-2022 Akademik Dönemi Açis Dersi Programi, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in da katilimiyla yapildi.

Baskan Büyükkiliç, Kayseri Üniversitesi'nin Açis Dersine Katildi
Kayseri Üniversitesi 2021-2022 Akademik Dönemi Açis Dersi, 15 Temmuz Yerleskesi Ana Konferans Salonu’nda gerçeklesti. Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa tarafindan üniversite girisinde karsilanan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, burada üniversite ögrencilerine seslendi. Sözlerine ‘Kayseri’ye Hosgeldiniz’ diyerek baslayan Baskan Büyükkiliç, “Zenginlikler, hayirseverler, güzellikler, kadim medeniyetler olan bu güzel sehrimize ‘hos geldiniz’ diyorum. Ülkemizde genç bir nüfusun olmasi, özelde Kayseri’mizde 5 üniversitemizin olmasi, 80 bin civarinda ögrencimizin olmasi ile birlikte genç ve ögrenci dostu bir sehirde bulunuyor olmaniz bizlerin de sorumluluklarini artirmaktadir” dedi.

Büyükkiliç, üniversite ögrencilerinden yurt sorunu yasayan varsa Büyüksehir Belediyesi’ne basvurmasini isteyerek, “Gönlümüz ferah, içimiz rahat. Buradan ilan ediyoruz. Yurt bulamayan, açikta olan ya da böyle bir sorunu varsa kapimiz açik, buyursunlar, gelsinler, hemen sorun ile ilgilenelim. 16 ilçe belediye baskani, 1 Büyüksehir, KYK’miz, kurum ve kuruluslarimiz, hayirsever dostlarimiz ve üniversitelerimiz ile el ele, gönül gönüle sizler için variz. Böyle bir sorunun çok sükür olmadigini gönül ferahligi ile paylasiyoruz” diye konustu.

Daha yasanilabilir Kayseri için gece demeden gündüz demeden kosturduklarinin altini çizen Baskan Büyükkiliç, sözlerini söyle sürdürdü;

“Gençlerimizi degisik harflerle anmaya, adlandirmaya çalisanlar olabilir. Biz gençlerimizi milli, yerli, vatanina, devletine, milletine, degerlerine, bayragina bagli olarak görmekten baska tanimlama yapmiyoruz. Çalisan, üreten ve bu ülkeyi dünya üzerinde en iyi konuma tasiyan, bu sehri en iyi sekilde temsil eden gençlerimiz olarak tanimlamak istiyoruz. Çevreci ve yesili önemseyen bir anlayis içerisinde çalisiyoruz, yesil oranini ve çevrecilik anlayisini dünyadaki standartlarin üzerine çikarma yönünde ekip halinde gayretler gösteriyoruz. O anlayis içinde gece, gündüz demeden kosturuyoruz. Hemen üniversitemizin yakinina 1 milyon 260 bin metrekarelik bir millet bahçesi ile yine Talas’imizda 100 bin metrekarelik baska millet bahçesi ile sehrimize, güzellikler katmaya devam edecegiz.”

Kis ve saglik turizmlerinden bahseden, ayrica KAYMEK araciligiyla gençlerin sosyal, kültürel yönden daha iyi ve donanimli yetismesi için ücretsiz egitimler ve kurslar verildigini hatirlatan Baskan Büyükkiliç, Kayseri’yi müzeler, kütüphaneler sehri yapma gayretinde olduklarini ifade ederek, “Yeter ki siz katkida bulunun, yeter ki siz bizleri yüreklendirin. Sizi mahcup etmez, layik olma yönünde çalismalarimizi yapariz. Seyyid Burhanettin Hazretlerini, Gevher Nesibe Sultani, Hunat Hatun’u, Mehmet Melikgazi Hazretlerini, Davud El Kayseri’yi, Nuh Naci Yazgan büyügümüzü taniyin. Hayirsever kültürü ile tanisin, bu sehrin kültürü ile bezenin, inanin kaybetmezsiniz, çok sey kazanirsiniz, insanlik da kazanir” seklinde konustu.

Baskan Büyükkiliç, yeni egitim, ögretim yilinin hayirli ugurlu olmasini dileyerek, ögrencilere basarilar diledi.

Program kapsaminda Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile is insani, yilin ahisi seçilen Mustafa Nevzat Özhamurkar ahilik ile ilgili konusma yapti.
Kaynak: İHA