Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Bilimi Önemsiyoruz'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Çetin Sen Bilim ve Sanat Merkezi tarafindan düzenlenen; “Ulusal Bilsem Ögrencileri Farabi Islam Bilim ve Düsünce Tarihi Bilgi Söleni ve Resim Sergisi" açilisina katildi. Büyükkiliç, “Bilimi çok önemsiyoruz. Bu konuda da gereken çalismalari yapiyoruz” dedi.

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Bilimi Önemsiyoruz'
Kayseri Çetin Sen Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçeklesen programda konusan Baskan Büyükkiliç, ‘Erdemlerin en büyügü bilimdir’ diyen Farabi’nin dogumunun 1150. Yildönümü etkinlikleri kapsaminda yapilan çalismalarin hayirli, ugurlu olmasini temenni ederek, “Farabiler bizlere isik saçiyor, yol gösteriyor. Biz insallah yeni Farabilerin çikmasi yönünde de elbette ki hep beraber gayretler içerisinde olmamiz gerektigini hatirlatiyorum” dedi.

Baskan Büyükkiliç, bilimi çok önemsediklerini vurgulayarak, “Kayseri’mizde malumunuz Çetin Sen Bilim Merkezi’miz var. Vesile oldugumuz ve her türlü destegini verdigimiz Murat Kantarci bitme asamasinda. En önemlisi TUBITAK ile isbirligi halinde 6 tane bilim merkezimizden birisi olan Kayseri Büyüksehir Belediyemizin bünyesindeki Bilim Merkezi’miz söz konusu. Ayrica da Develi’de de bir okulumuzu bilim merkezine dönüstürmek üzere çalismalar yaptik ve Bilim Merkezi haline getirdik. Çünkü, biz bilimi çok önemsiyoruz. Bu konuda da gereken çalismalari yapmamiz gerektigini buradan hatirlatmak istiyorum” diye konustu.

Kayseri’nin Makarr-i Ulema, Makkar-i Evliya diye veliler ve âlimler sehri ya da makami olarak nitelendirildigi bir yer oldugunu belirten Büyükkiliç, sözlerini söyle sürdürdü;

“Elbette ki Davud-el Kayseri’miz ile baslayan süreç ki Osmanli’nin egitim politikasini yuvarlayan Kayserili büyügümüz, Seyyidi Burhaneddin Hazretleri’nin, Hunat Hatun Hazretleri’nin yine Gevher Nesibe Tip Fakültesi’ne ismini veren zamaninda Gevher Nesibe Sultan’in yaptirmis oldugu sifaiye diye bildirdigimiz 800 yil önceki tip fakültelerinin ilklerinden olan, nitelendirilen bir okulun, fakülte burada basladi.

Bu sayilar çogaltilabilir. Ipek Yolu’nun üzerinde olan ticaret ve endüstri ile anilan yapilan kazilarda da çikan tabletlerde çek, senet, ticari anlasmalar. Ve sosyal içerikli anlasmalari içeren tabletlerle karsilastigimiz ve son süreçte de Gastronomi alaninda, turizm, egitim, sportif alaninda adeta ön plana çikan bir güzel seyden bahsediyoruz.”

Büyükkiliç, Bilim Merkezi’ni yaklasik 500 bin kisinin ziyaret ettigini, geçen haftalarda 3 gün boyunca Bilim Senligi yapildigini, on binlerce ögrencinin degisik etkinliklere katilarak, bölgeye isik kattigini anlatarak, “Türk-Islam tarihinde bilime isik saçmis onlarca degil, yüzlerce, binlerce bilim adamini rahatlikla sayabiliriz. Önemli olan bizim onlardan ilham alarak, kendimize bir yol haritasi çizip, bizim ne yapiyor olmamiz ve bu yönde gayret göstermemizdir. Insallah Evliye Çelebilerin, Kasgarli Mahmudlarin isiginda hep beraber yol aliriz diye buradan paylasmak istiyorum” ifadelerini kullandi.

Programa, Baskan Büyükkiliç’in yani sira Milli Egitim Bakanligi Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, ilçe milli egitim müdürleri ve Çetin Sen Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Sezer Inan ile ögrenciler ve davetliler katildi.

Kaynak: İHA