Azerbaycan Kizilayi Ve Türk Kizilay'i Is Birligine Imza Atti

Azerbaycan Kizilayi Genel Baskani Novruzali Aslanov, Türk Kizilay Bagcilar Toplum Merkezi’ne ziyaret gerçeklestirdi. Azerbaycan Kizilayi ile Türk Kizilay’i aralarinda is birligi anlasmasi imzalanirken Türk Kizilay Genel Baskani Kerem Kinik etkinlikte baglama çalip Azerbaycan türküsü söyledi.

Azerbaycan Kizilayi Ve Türk Kizilay'i Is Birligine Imza Atti
Azerbaycan Kizilayi’na daha etkili destek vermek adina bölgede çalismalarda bulunan Türk Kizilay’i, faaliyetlerinin çesitlendirilmesi, genisletilmesi, kapasitesinin güçlendirilmesi için isbirligine imza atti. Yapilan is birligi kapsaminda Karabag’da yasarken çatismalarda yerinden edilen ve evlerine geri dönmek isteyen magdurlara destek olunmasi konusunda Türk Kizilay ve Azerbaycan Kizilayi ortakliginin güçlendirilmesi amaçlaniyor.

Azerbaycan Kizilayi Genel Baskani Novruzali Aslanov, Türk Kizilay Bagcilar Toplum Merkezi’ne ziyareti sirasinda merkezdeki seramik, müzik, yemek ve terzilik atölyelerini de gezdi. Suriye’deki savas dolayisiyla Türkiye’nin kucak açtigi vatandaslarin o atölyelerde geçirdikleri vakitten, atölye çalismalari sirasinda ögrendiklerini bir gelire dönüstürmelerinden etkilenen Aslanov, Türk Kizilay Genel Baskani Dr. Kerem Kinik’in baglama çalip Azerbaycan türküsü söylemesini de keyifle dinledi.

“Birimizin cani yansa ötekisi hemen kosuyor”

Azerbaycan ve Türkiye’nin iki farkli devlet ama tek bir millet olduguna vurgu yapan Türk Kizilay Genel Baskani Dr. Kerem Kinik, “Azerbaycan Kizilaypara Cemiyetimiz ile Türk Kizilay arasinda devam etmekte olan is birligi protokolümüz yenilendi ve daha genis bir cografyada is birliklerimizi arttirmak için bu anlasmamizi karsilikli olarak imzalamis olduk. Malumunuz biz iki farkli devletiz ama tek bir milletiz, iki farkli ulusal cemiyet degiliz. Tek bir ulusal cemiyet gibi hareket ediyoruz ve ne zaman birimizin cani yansa o hemen ötekisi ona yardima kosar. Bunun tarihte çok numuneleri olmustur. Biz Azerbaycan’daki kardeslerimizin, oradaki ihtiyaçlarini giderebilmek için Azerbaycan Kizilaypara Cemiyetimiz ile birlikte neler yapabiliriz diye projeler gerçeklestiriyoruz. Gerek Karabag’da gerek Azerbaycan’in tamaminda hep beraber el ele, gerek afetlerde toplumun hazirlanmasi için gerekse sosyal hizmetler için is birligi yapiyoruz” açiklamada bulundu.

“Dostluk münasebetinden kardeslik münasebetine geçtik”

Azerbaycan ve Türkiye’nin kardes olduklarini söyleyen Azerbaycan Kizilayi Genel Baskani Novruzali Aslanov, “Biz hem kederli günde hem sevinçli günlerimizde bir yerde oluruz. 44 gün içinde muharebe esnasinda Türk devleti Türk Cumhuriyeti, Türk halki bize çok büyük manevi destek verdi. Bu iki devlet arasindaki münasebetler tabii ki artik dostluk münasebetinden kardeslik münasebetine geçti” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA