Azerbaycan, Ermenistan Ve Rusya Disisleri Bakanlari Minsk'te Bir Araya Geldi

Azerbaycan Disisleri Bakani Ceyhun Bayramov, Belarus’un baskenti Minsk’te Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov ve Ermenistan Disisleri Bakani Ararat Mirzoyan ile bir araya gelerek, Bagimsiz Devletler Toplulugu (BDT) Disisleri Bakanlari Konseyi toplantisi kapsaminda Rusya’nin girisimiyle Mirzoyan ile görüstü.

Azerbaycan, Ermenistan Ve Rusya Disisleri Bakanlari Minsk'te Bir Araya Geldi
Azerbaycan Disisleri Bakani Ceyhun Bayramov, Belarus’un baskenti Minsk’te Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov ve Ermenistan Disisleri Bakani Ararat Mirzoyan ile bir araya geldi. Bayramov, Minsk’te Bagimsiz Devletler Toplulugu (BDT) Disisleri Bakanlari Konseyi toplantisi kapsaminda Rusya’nin girisimiyle Ermenistan Disisleri Bakani Ararat Mirzoyan ile görüsme gerçeklestirdi. Azerbaycan Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Bakan Bayramov’un görüsmede, Azerbaycan’in bölgedeki çatisma sonrasi durum ve iki ülke arasindaki iliskilerin normallesmesi konusundaki tutumunu dile getirdigi, 10 Kasim 2020 ve 11 Ocak 2021’de imzalanan üçlü bildirilerin tam olarak uygulanmasinin önemini vurguladigi kaydedildi. Görüsmede, Azerbaycan’in Ermenistan ile arasindaki iliskileri, uluslararasi hukuk ilkeleri, toprak bütünlügü ve sinirlarin dokunulmazligina saygi temelinde normallestirmeye hazir oldugunu belirtildi. Bu baglamda, Azerbaycan’in Ermenistan ile sinirlarinin belirlenmesi sürecine iliskin müzakerelerin baslatilmasinin önemli oldugu kaydedildi. Ayrica, bölgedeki tüm ulasim iletisimlerinin açilmasina iliskin anlasmalarin uygulanmasinin önemine de dikkat çekildi.

Ayni zamanda, isgalden kurtarilan bölgelerde mayin tehdidinin insan hayatini dogrudan tehdit ettigini belirterek, Ermenistan’in gerçek mayin haritalarinin vermesi gerektigini vurgulayan Bayramov, kurtarilan bölgelerde yürütülen imar çalismalarindan da bahsetti.
Kaynak: İHA