Azerbaycan Disisleri Bakani Bayramov Açiklamasi 'Ermenistan'la Iliskilerimizi Normallestirmeye Haziriz'

Azerbaycan Disisleri Bakani Ceyhun Bayramov, Ermenistan ile iliskilerini, uluslararasi hukuk ilkeleri, özellikle egemenlik, toprak bütünlügü ve sinirlarin dokunulmazligina saygi temelinde normallestirmeye hazir olduklarini belirtti.

Bayramov, Belarus'un baskenti Minsk'te Bagimsiz Devletler Toplulugu Disisleri Bakanlari Toplantisi'na katildi.

Toplantida, Karabag Savasi'ndan bahseden Bayramov, Azerbaycan'in 30 yillik isgale son vererek toprak bütünlügünü sagladigini belirtti.

Bayramov, Ermenistan'in isgal döneminde Azerbaycan'a ait tarihi, dini ve kültürel anitlari tahrip ettigini belirterek artik sorunun geride kaldigini, simdi baslica amaçlarinin kurtarilan topraklarin imari ve mültecilerin geri dönüsünün saglanmasi oldugunu ifade etti.

Isgalden kurtarilan bölgelerde Azerbaycan'in hayata geçirdigi imar faaliyetlerine deginen Bayramov, "Zorluklara ragmen Azerbaycan, Ermenistan ile iliskilerini, uluslararasi hukuk ilkeleri, özellikle egemenlik, toprak bütünlügü ve sinirlarin dokunulmazligina saygi temelinde normallestirmeye hazirdir." dedi.

- Bayramov, Rus mevkidasi Lavrov'la görüstü

Bayramov, Minsk temaslari kapsaminda Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov'la bir araya geldi.

Azerbaycan Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, bakanlar, ikili iliskileri ve Rusya ile Azerbaycan arasinda diplomatik iliskilerin tesisinin 30. yili dolayisiyla hayata geçirilecek etkinlikleri müzakere etti.

Bayramov ve Lavrov, 10 Kasim 2020'de Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya tarafindan imzalanan üçlü bildirinin tam uygulanmasini ve bölgesel konulari da konustu.

Kaynak: AA