Azerbaycan Disisleri Bakani Bayramov Açiklamasi 'Azerbaycan, Ermenistan Ile Iliskileri Normallestirmeye Hazir'

Azerbaycan Disisleri Bakani Ceyhun Bayramov, "Azerbaycan, tüm zorluklara ragmen Ermenistan ile iliskilerini uluslararasi hukuk ilkelerine, özellikle egemenlik, toprak bütünlügü ve sinirlarin dokunulmazligina saygi temelinde normallestirmeye hazirdir" dedi.

Azerbaycan Disisleri Bakani Bayramov Açiklamasi 'Azerbaycan, Ermenistan Ile Iliskileri Normallestirmeye Hazir'
Azerbaycan Disisleri Bakani Ceyhun Bayramov, Bagimsiz Devletler Toplulugu (BDT) Disisleri Bakanlari Konseyi toplantisina katildi.

Bakan Bayramov toplantida yaptigi konusmada, "Azerbaycan, tüm zorluklara ragmen Ermenistan ile iliskilerini uluslararasi hukuk ilkelerine, özellikle egemenlik, toprak bütünlügü ve sinirlarin dokunulmazligina saygi temelinde normallestirmeye hazirdir" dedi.

Azerbaycan’in bu ilkelere uygun olarak Ermenistan’i sinirlarin belirlenmesi sürecini baslatmaya çagirdigini belirten Bayramov, Azerbaycan’in bölgedeki tüm iletisimlerin açilmasina iliskin anlasmalar da dahil olmak üzere üçlü bildirideki yükümlülüklerini yerine getirme konusunda kararli oldugunu vurguladi. Bayramov konusmasinda, iletisimin açilmasinin bölgedeki tüm ülkelere fayda saglayacagina ve Güney Kafkasya’nin uluslararasi tasimacilik projelerindeki rolünü güçlendirecegine emin olduklarini dile getirdi.

“Azerbaycan, Karabag’daki Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi’nin faaliyetlerine büyük önem veriyor”

Geçtigimiz yil 44 günlük 2. Karabag Savasi sonucunda yaklasik 30 yil süren Ermenistan isgaline son verilerek Azerbaycan’in toprak bütünlügünün saglandigini vurgulayan Bayramov, “Azerbaycan’in Karabag’daki Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi’nin faaliyetleri basta olmak üzere bölgedeki barisi koruma çabalarina büyük önem veriyor” dedi.

Ermenistan’in isgal politikasi sonucunda Azerbaycan’da tarihi, dini ve kültürel mirasin tahrip edildigine dikkat çeken Bayramov, çatismanin artik geçmiste kaldigini ve Azerbaycan’in asil amacinin isgalden kurtarilan bölgelerde imar çalismalarini hizlandirarak göç etmek zorunda birakilan kisilerin kendi topraklarina geri dönüsünü saglamak oldugunu vurguladi. Bakan Bayramov, katilimcilara Ermenistan isgalinden kurtarilan bölgelerde yürütülen imar çalismalari hakkinda da bilgi verdi.
Kaynak: İHA