Avcilar'da Musluk Hirsizi Cami Görevlisi Gelince 'Karnim Agriyor' Numarasi Yaparak Kaçti

Avcilar’da, sabah saatlerinde camiye giren bir hirsiz, lavabolardaki 15 muslugunu yerinden söktü. Yakalanacagini anlayinca musluklari birakan hirsiz "karnim agriyor numarasi" yaparak, kapiyi üzerine kapatmaya çalisan görevlinin arkasindan kaçti. Hirsizlik girisimi ve hirsizin kaçtigi anlar güvenlik kamerasina böyle yansidi.

Avcilar'da Musluk Hirsizi Cami Görevlisi Gelince 'Karnim Agriyor' Numarasi Yaparak Kaçti
Olay, Sali günü saat 09.00 siralarinda Avcilar Ambarla Mahallesi Siteler Camii’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre, kimligi belirsiz bir kisi caminin altinda bulunan tuvalet ve sadirvanin kapisini zorlayarak içeri girdi. Hirsiz, sadirvandaki kadinlarla erkekler bölümündeki lavabolarda yer alan 15 muslugu söktü. Hirsiz, musluklari götürmek için yaninda getirdigi iki posete doldurdu. Sadirvandan tam kaçacagi sirada, cami görevlisi Mehmet Çakir içeri girdi. Görevlinin geldigini fark eden hirsiz, içi musluk dolu poseti önce kadinlar sadirvanina birakti ardindan ‘karnim agriyor’ numarasi yaparak, içeride baska hirsizin oldugunu söyledi.

Musluklarin yerinde olmadigini fark eden görevli Çakir, sahis kaçmasin diye kapiyi kilitlemek istedi. Hirsiz bu sirada musluklari birakip Mehmet Çakir’in arkasindan disari kaçti. Yasanan hirsizlik girisimi caminin güvenlik kamerasina yansidi.

Olayi anlatan cami görevlisi Mehmet Çakir, “Sabah geldim, kapi açilmis. Içeri girdim sonra üzerime geldi. Sonra erkek tuvaletinin oraya kostu, çiksana disari diyor. Ben de baktim kimseyi göremedim. Bu sefer bir çanta vardi, çantayi görünce hirsiz oldugunu fark ettim. Erkekler tuvaletine baktim kimseyi göremedim. Bu sefer kapiya kostum, kapatmaya çalistim. Hocaya haber verdim, o da arkamdan kosup kaçti. Sonra polislere haber verdik, geldiler parmak izi falan aldilar” diye konustu.

Öte yandan, 15 muslugu sökülen cami sadirvanin tadilatinda 2 bin TL masrafla tadilati yapildi. Süphelinin yakalanmasi için polis ekipleri çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA