Antalya'ya Hafta Sonlari Günlük 77 Bin Turist Geliyor

Antalya Valisi Ersin Yazici: 'Otellerimiz ve turizm sektöründeki tüm firmalarimiz, dünyanin en üst standartlarinda hizmet sunuyor. Müsteri memnuniyeti de çok yüksek. En uygun fiyata en kaliteli hizmeti sunuyoruz'

Antalya Valisi Ersin Yazici, kente hafta sonlari günlük ortalama 77 bin turistin geldigini belirtti.

Yazici, Isveç'in Istanbul Baskonsolosu Peter Ericson'un ziyaretinde, Antalya'nin dünyanin en önemli turizm destinasyonlarindan biri oldugunu ifade etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ziyaretçi sayisinda düsüs yasandigini aktaran Yazici, "Salgindan önce 300 binleri bulan Isveçli misafirimiz vardi, bu yil 30 bine yakin Isveçli turist agirladik. Halbuki biz bu yil Avrupa'dan çok yüksek sayida misafir agirladik. Ama Isveçliler galiba bu yil da tereddütlüydü." diye konustu.

Antalya'da turizm sezonunun devam ettigini belirten Yazici, kentte kasimda hatta kis sezonunda da denize girilebildigini kaydetti. Hava sogusa bile deniz suyu sicakliginin yüksek oldugunu ifade eden Yazici, güneslenme süresinin en fazla oldugu bir kentte yasadiklarini bildirdi.

Turizm sezonunun geçen yila göre bu yil daha iyi oldugunu aktaran Yazici, sunlari kaydetti:

"Hafta sonunda günde ortalama 77 bin turist geliyor, hafta içi ise bu sayi 60 bin civarinda. Antalya güvenilir bir turizm sehri, bundan dolayi da tercih ediliyor. Kentimiz en lüks otelden pansiyona kadar 680 bin yatak kapasitesine sahip. Otellerimiz ve turizm sektöründeki tüm firmalarimiz, dünyanin en üst standartlarinda hizmet sunuyor. Müsteri memnuniyeti de çok yüksek. En uygun fiyata en kaliteli hizmeti sunuyoruz."

- "Antalya'ya gelmek için pek çok sebep var"

Isveç'in Istanbul Baskonsolosu Peter Ericson da Isveç Disisleri Bakanliginin vatandaslarina baska ülkelere gitmemeleri yönünde tavsiyede bulundugunu, bu nedenle Isveçlilerin çok fazla yurt disina çikmadigini belirtti.

1 Ekim'den sonra bu yasagin kalktigini, daha fazla Isveçli turistin Türkiye'ye ve Antalya'ya gelebilecegini aktaran Ericson, "Antalya'ya gelmek için pek çok sebep var. 1 Ekim'den itibaren Türk Hava Yollari uçusa basladi. Artik daha fazla Isveçli turisti burada görebilirsiniz. Antalya'da iki fahri konsoloslugumuz var, biri merkezde biri de Alanya'da. Çok alisildik bir durum degil. Kente yerlesmis pek çok da Isveçli vatandas var." ifadelerini kullandi.

Ericson, Iskandinav ülkelerinin konsolosluk temsilcilerinin de ileriki tarihlerde Antalya'da bir araya gelecegini kaydetti.

Isveç, Danimarka, Finlandiya, Norveç ve Izlanda'nin konsolosluklarinin temsilcileri ile toplanti yapacaklarini anlatan Ericson, gelecek sezona yönelik bir yol haritasi izlenecegini bildirdi.

Kaynak: AA