Antalya'da Meslektasi Kadin Polisi Öldürdügü Öne Sürülen Saniga 25 Yil Hapis

Antalya'da kadin meslektasini intihara yönlendirdigi gerekçesiyle yargilanan polis memuruna, "kasten öldürme" suçundan 25 yil hapis cezasi verildi.

6. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya tutuksuz yargilanan sanik polis memuru Ferda A, Eskisehir'den Sesli ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi. Hayatini kaybeden polis memuru Sultan Tat'in yakinlari ve taraf avukatlari durusma salonunda hazir bulundu.

Durusma savcisi mütalaasinda toplanan deliller ve Adli Tip Ihtisas Kurulu raporunu göz önünde bulundurarak sanigin "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandirilmasini istedi.

Söz verilen sanik Ferda A, mütalaaya katilmadigini, ölen Tat'in psikolojik sorunlarinin oldugunu iddia etti.

Suçsuz oldugunu savunan sanik, hakkinda berat karari verilmesini talep etti.

Tat'in annesi Emine Tat, kizinin intihar edecek bir insan olmadigini ve sanigin kizini öldürdügünü öne sürerek, Ferda A'nin en agir sekilde cezalandirilmasini istedi.

Mahkeme heyeti, sanigi "kasten öldürme" suçundan 25 yil hapis cezasina çarptirdi.

Ferda A, durusmaya SEGBIS ile baglandigi Eskisehir Adliyesi'nde polis tarafindan gözaltina alindi.

- "Kizimi zorla karanlik yere götürdü ve öldürdü"

Durusma sonrasi gazetecilere açiklama yapan anne Emine Tat, kadinlari öldürenlerin en agir cezalarin almasini, kadinlarin bir daha öldürülmemesini istediklerini söyledi.

Kizinin suçsuz oldugunu belirten Tat, "Saniga 25 yil hapis cezasi verildi, böyle bir karar çikacagini biliyordum çünkü yavrum suçsuzdu. Kizimi zorla karanlik yere götürdü ve öldürdü." dedi.

Tat ailesinin avukati Kudret Öngüt ise Tat'in ölümünün ilk basta raporlara intihar olarak geçtigini ancak dosyanin savcinin önüne gitmesiyle yeniden sorusturma baslatildigini kaydetti.

Sanigin elinde barut izi tespit edildigini ileri süren Öngüt, "Ortada çok somut deliller olmasina ragmen sanik hiç tutuklanmadi. Netice olarak hak yerini buldu, tutuklandi. Verilen karar zaman alsa da acili yüregimize su serpti. Adalet yerini buldu." diye konustu.

Konyaalti ilçesi Çakirlar mevkisinde 19 Temmuz 2019'da meydana gelen olayda, polis memuru Sultan Tat (39) silahindan çikan mermiyle hayatini kaybetmisti. Kadini cebir veya tehditle intihara sürükledigi iddia edilen meslektasi Ferda A. hakkinda, "kasten öldürme" suçundan dava açilmisti.

Kaynak: AA