Akçakent Ilçesi Köylerinde Kollektör Çalismasi

Kirsehir Il Özel Idaresi, su ve alt yapi çalismalari kapsaminda Akçakent Ilçesine ait 20 köyün kollektör sistemi çalismasinin tamamladigini duyurdu.

Akçakent Ilçesi Köylerinde  Kollektör Çalismasi
Il Özel Idaresinden yapilan açiklamada, iklim degisikliginden kaynaklanan kurakliga karsi köy içme suyunu daha dikkatli ve tasarruflu kullanilmasinda Kollektör sisteminin önemli oldugu belirtildi. Kollektör sistemleri ile köylerdeki içme suyu kayip kaçak ve sizintilar engellendiginin belirtildigi açiklamada Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Kurtulus Yilmaz, "Toplam da 9 milyonluk içme suyu alt yapi yatirimi gerçeklestirildi.

Akçakent Ilçemizin tüm köylerinde köy içi toplam 230 kilometre içme suyu sebekesi degistirildi. Amacimiz köylerimizde hemserilerimize kaliteli su içirmek ve hiç bir zaman su kesintisi yasatmamak. Su hayattir ve biz vatandasimiza en güzel hayati sunmak için var gücümüzle çalisiyoruz” dedi.

2021 yili itibariyle Akçakent Ilçesinin köylerinde içme suyu alt yapi çalismalari yenilenerek köylerimizin tamaminda 9 milyonluk içme suyu alt yapi yatirimi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA