Akademisyenler Cübbeleriyle Yürüdü

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafindan ‘2021-2022 Akademik Yili’nin baslamasi dolayisiyla yürüyüs düzenlendi. Cübbelerini giyerek yürüyüse katilan onlarca ögretim üyesi, kent merkezinde renkli görüntüler olusturdu.

Akademisyenler Cübbeleriyle Yürüdü
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin 2021-2022 Akademik Yili açilisi etkinlikleri kapsaminda onlarca ögretim üyesinin katilimiyla yürüyüs düzenlendi.

Giydikleri cübbeleriyle Cumhuriyet Meydani’ndan Devlet Bahçeli Meydani’na kadar yürüyen ögretim üyeleri, kent merkezinde renkli görüntüler olusturdu. Devlet Bahçeli Meydani’nda son bulan yürüyüste Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun tarafindan çelenk sunumu yapildi.

Akademik yilin baslamasinin heyecani içerisinde olduklarini ifade eden Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, “Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ailesi olarak 2021-2022 Akademik Yili’nin baslamasinin heyecanini hep birlikte yasiyoruz. Üniversitemiz 12 bin civarindaki ögrencisi ve bin 100 civarindaki akademik ve idari personeli ile 14 yasinda genç bir üniversitedir. 26 bini askin mezun vermenin hakli gururuyla ilk günkü heyecanla gelecegimizin teminati gençlerimizi milli ve manevi degerlerine saygili, devletine ve milletine yüksek sadakat duygusu ile bagli, çagdas bilimin gerektirdigi donanimlara sahip bireyler olarak yetistirmek için tüm mesai arkadaslarimizla bütün gayretimizle çalisiyoruz. Üniversitemizin tüm alanlarinda tekrarlayan degil üreten olmasi gerektiginin bilinciyle egitimin yani sira topluma hizmet noktasinda da islev görmesi adina bilgi, teknoloji ve deger üreterek, projeleri hayata geçirerek, arastirma ve gelistirme faaliyetlerini her geçen gün hizlandirarak ve bilgiyi hayata daha fazla katarak hem üniversitemizin gelisimini sürdürmeye hem de içinde bulundugumuz kadim sehir Osmaniye’nin sosyal kültürel ve ekonomik gelisimine katki saglamaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA