AK Parti'li Yavuz, Saglik-Sen Sakarya Divan Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Sakarya Acil Durum Hastanesi, aralik ayinin sonu gelmeden insallah hizmete girecek. 24+24 ikinci ve üçüncü basamak olmak üzere 48 yogun bakim ünitesi direkt devreye giriyor. Toplam 106 yatak, kalan kismi da istenildiginde yogun bakima dönüsebilecek sekilde hizmete aliniyor, dönemsel bir hastane degil orasi, devamli çalisacak'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ali Ihsan Yavuz, Sakarya Acil Durum Hastanesinin aralik ayinin sonu gelmeden hizmete girecegini belirterek, "24+24 ikinci ve üçüncü basamak olmak üzere 48 yogun bakim ünitesi direkt devreye giriyor. Toplam 106 yatak, kalan kismi da istenildiginde yogun bakima dönüsebilecek sekilde hizmete aliniyor, dönemsel bir hastane degil orasi, devamli çalisacak." dedi.

Sakarya'nin Serdivan ilçesindeki bir otelde düzenlenen Saglik-Sen Sakarya Divan Toplantisi'na katilan Yavuz, sivil toplum kuruluslariyla bir araya geldiklerini, görüsmeler yaptiklarini söyledi.

Yavuz, bu görüsmeleri saglik çalisanlariyla da yapmak istediklerini, herkesin Türkiye'nin gelecegi için çalistigini, iyi bir emegin oldugunu belirtti.

"Saglik ordusunun" Kovid-19 salgini sürecinde çok önemli bir sinav verdigini dile getiren Yavuz, bu süreçte sehrin dinamikleri olarak görüsmeler yaptiklarini anlatti.

Kentte yapimi devam eden Acil Durum Hastanesi projesi için herkesin emek ve ugras verdigini anlatan Yavuz, "Aralik ayinin sonu gelmeden insallah orasi hizmete girecek. Yogun bakim hastalarinin disariya gitmesi bizi çok zorluyor. 24+24 ikinci ve üçüncü basamak olmak üzere 48 yogun bakim ünitesi direkt devreye giriyor. Toplam 106 yatak, kalan kismi da istenildiginde yogun bakima dönüsebilecek sekilde hizmete aliniyor, dönemsel bir hastane degil orasi, devamli çalisacak. Oraya ayri bir kadro gelecek." diye konustu.

Yavuz, bin yatakli sehir hastanesinin söz konusu oldugunu belirterek, "60 dönüm üzerine 284 bin metrekare bir kapali alana sahip. Toplami ise 350-400 dönümden ibaret bir yerden bahsediyoruz." dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in çok çalistigini ve uyumadigini dile getiren Yavuz, "Sayin Cumhurbaskanimiz bu memleketin gelecegi için rahatindan, istirahatinden taviz vermektedir, fedakarlik yapmaktadir ve sundan yüzde yüz eminim; bütün aile fertleriyle milleti için gözünü kirpmadan ölüme gidecek kadar kendini hazirlamistir. Yeter ki zerre kadar daha bu insanliga hizmet edeyim, diye." ifadesini kullandi.

- "Bu dönemki toplu sözlesme kazanimlarimiz hayati nitelikte önemli kazanimlar"

Saglik-Sen Genel Baskani Semih Durmus da bu dönem imzalanan toplu sözlesme sürecinin önemli oldugunu söyledi.

Geçen dönemki toplu sözlesme sürecinde Memur-Sen olarak arzu ettikleri kazanimlari hayata geçiremediklerini belirten Durmus, "Bu dönem toplu sözlesme süreci içerisinde saglik, kamu çalisanlarinin yüzünü güldürebilecek kazanimlari hayata geçirebilmek için çok ciddi mücadeleler yaptik ve Allah'a sükürler olsun ki bu dönemki toplu sözlesme kazanimlarimiz hayati nitelikte önemli kazanimlar." dedi.

Durmus, bu toplu sözlesmeyle saglik çalisanlarinin kroniklesmis sorunlarini çözüme kavusturacak, yillardir süregelen rahatsizliklarina son verecek, daha rahat, özgün, güzel hizmet verebilecekleri birtakim sorunlari çözüme kavusturduklarini kaydetti.

En önemli sorunlardan birisinin sagliktaki istihdamin yetersiz oldugunu dile getiren Durmus, istihdamin arttirilmasini istediklerini anlatti.

Programa AK Parti Sakarya Il Baskani Yunus Tever, Il Saglik Müdürü Aziz Ögütlü, Memur-Sen Sakarya Il Temsilcisi Murat Mengen, Saglik-Sen Sakarya Sube Baskani Abdullah Sönmez ile saglik çalisanlari katildi.

Kaynak: AA