AK Parti'li Özhaseki, Ordu'da Partisinin Il Baskanliginda Konustu Açiklamasi

'Her yaptigimiz iste 2023'ü düsünerek adim atmamiz lazim. Neden? Karsi tarafta öyle bir güruh var ki onlara karsi basarili olmamizin tek yolu çalismaktir, dogrulari anlatmaktadir, insanlarimizla beraber olmaktir. Baska çaresi yok. Ne biliyorsak o dogruyu anlatmamiz gerekiyor'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, "Her yaptigimiz iste 2023'ü düsünerek adim atmamiz lazim. Neden? Karsi tarafta öyle bir güruh var ki onlara karsi basarili olmamizin tek yolu çalismaktir, dogrulari anlatmaktadir, insanlarimizla beraber olmaktir. Baska çaresi yok. Ne biliyorsak o dogruyu anlatmamiz gerekiyor." dedi.

Çesitli programlara katilmak üzere Ordu'ya gelen Özhaseki, AK Parti Il Baskanligi Toplanti Salonu'nda partililerle bulustu.

Burada konusan Özhaseki, gönül belediyeciligi insa etmeye çalistiklarini ifade ederek, ne yapilirsa insanlarla birlikte, onlarin görüsleri ve duasi alinarak yapildigini söyledi.

Onun için vatandaslarin AK Parti'yi tercih ettigini ifade eden Özhaseki, AK Parti olarak girdikleri dört tane yerel seçimde birinci olduklarini belirtti.

Genel seçimlerin hepsinde de birinci olduklarina dikkati çeken Özhaseki, bunun bir dünya rekoru oldugunun altini çizdi.

Özhaseki, dünyanin hiçbir yerinde gerçekten demokrasi ile idare edilen ülkelerin hiçbirinde hem genelde hem yerelde 20 senedir birinci olan bir baska partinin daha bulunmadigini vurguladi.

Hizmet ettikleri ve eser ortaya koyduklari için vatandaslarin kendilerini tercih ettigini söyleyen Özhaseki, "2004 seçimlerinde yüzde 40'a yakin oy aldik. 2009, 2014 ve 2019'da yine yüzde 40'in biraz altinda, biraz üzerinde oylar alarak birinciligimizi devam ettiriyoruz. Son seçimde de yüzde 44.6 oyumuz var. Istanbul ve Ankara seçimleri biraz bizi üzse de yine Türkiye'de en çok oyu alan AK Parti. En çok belediyeyi alan parti yine AK Parti. Son seçimlerde bin 389 belediyenin neredeyse 800'ü AK Parti'de. 230 belediye ise beraber hareket ettigimiz Cumhur ittifaki ortagimiz MHP'de." diye konustu.

- "Insallah bu ülkenin gelecegi aydinlik. Bundan hiç kimsenin endisesi olmasin"

Mehmet Özhaseki, Orta Dogu cografyasinda çok büyük hesaplarin söz konusu oldugu bir dönemden geçtiklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"ABD'nin hesabi baska. Avrupa Birliginin hesabi baska. Rusya'nin, Çin'in hesabi baska. Arap ülkelerinin, Israil'in hesabi baska. Orada güçlü olan, dirayetli olan, vurdugu zaman masadan ses çikaran ülkelerin dedigi olur. Degismez kural güçtür. Eger gücünüz varsa dediginizi yaparsiniz. Gücünüz yoksa isiniz zorlasir. Böyle zor cografyada iktidar olmak, bir taraftan seytan taslamak, bir taraftan da büyük eserler ortaya koyarak gidebilmek o kadar kolay isler degil. Bizler Recep Tayyip Erdogan'in yol arkadaslariyiz. Kendisiyle yol arkadasligi yapmaktan seref duyuyoruz. Insallah bu ülkenin gelecegi aydinlik. Bundan hiç kimsenin endisesi olmasin."

Teskilata seslenen Özhaseki, önlerinde 2023 seçiminin oldugunu animsatarak, "Herkesin oraya kilitlenmesi lazim. Her yaptigimiz iste 2023'ü düsünerek adim atmamiz lazim. Neden? Karsi tarafta öyle bir güruh var ki onlara karsi basarili olmamizin tek yolu çalismaktir, dogrulari anlatmaktadir, insanlarimizla beraber olmaktir. Baska çaresi yok. Ne biliyorsak o dogruyu anlatmamiz gerekiyor." ifadesini kullandi.

Bu güruhun içinde ABD ve Avrupa Birligi ülkelerinin oldugunun altini çizen Özhaseki, "Peki CHP'de var zaten. Türkiye'de siyasi muhalefetin basini o çekiyor. Bir tarafina milliyetçi oldugunu söyleyen IYI Parti'yi aliyor, bir tarafina bölücü olan, yüzde 100 olan HDP'yi alarak bir ortaklik kuruyorlar. Ittifaklarinizi söyleyin dedigimiz zaman da IYI Parti'yi söylüyorlar, utandiklari o partiyi de arkada saklayip kimseye göstermediklerini saniyorlar. Millet de anlamiyor zannediyorlar. Böyle bir saflik da var. Bu kadar aklimizla alay etmeseler iyi olur. Onlar da bize karsilar. Onu da anladik." açiklamasinda bulundu.

Özhaseki, "FETÖ, DEAS, DHKP-C, PKK bize karsi. Demek ki karsida böyle bir güruh var. O zaman bizim çok daha gayretli olmamiz lazim. Çalismamiz lazim, nihayetinde de o kötülere karsi da iktidari asla birakmamak lazim. Oradan bir ittifak dogmaz, oradan bir medeniyet dogmaz. Ama bizim yapacagimiz çok is var. Allah'in izniyle bizler bu konuda üzerimize düseni yaparak, 2023'de de ipi gögüsleyecegiz. Insallah Türkiye'nin gelecegi daha aydinlik olacak diye dua ediyoruz." görüsünü paylasti.

Kaynak: AA