AK Parti Izmir Il Baskani Sürekli, Kemeralti Çarsisi Esnafiyla Bir Araya Geldi

AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, Kemeralti Çarsisi esnafini ziyaret ederek, sorunlarini dinledi.

AK Parti Il Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, is yerlerini gezerek, esnafin problemleri hakkinda bilgi alan Sürekli, Kizlaragasi Hani’nda da vatandaslarla çay içerek sohbet etti.

Sürekli, yaptigi konusmada, Kemeralti Çarsisi'nin alt yapi sorunlari nedeniyle "dört mevsim" kan agladigini kaydetti.

Esnafin çözüm bekledigini vurgulayan Sürekli, söyle konustu:

"Kisin yagmur, yazin kokuyla baslari dertte ve halen çözüm üretmek yerine günü kurtaran bir anlayisla karsi karsiya. Esnafi dinliyoruz, yasadiklari tam bir kabus. Izmir Büyüksehir Belediyesi, yillardir yagmur suyu ve kanalizasyon ayristirma projelerini öteliyor. Son çeyrek asirdir ihtiyaç duyulan 5 bin kilometrelik hattin sadece yüzde 12’si yapilabilmisler. Salgin sürecini de tamamen oturarak geçirdiler. Havra Sokagi’ndaki yeni düzenlemeleri durumu ne kadar hafife aldiklarinin göstergesi. Agora'yla çarsi tarihini, havralari birlestirmenin yolu bu degil. Bu bir alt yapi planlamasi da gerektirir. Trafikten otoparka kadar sorunlari çözerek ilerlemeliler. Izmir’in kalbine baypas yerine pansuman yapiyorlar ki, bu ölüme mahkum etmektir."

Yaptiklari ziyaretlerde, CHP'li belediyelerin hizmetlerine yönelik sikayetlerle karsilastiklarini aktaran Sürekli, sözlerini söyle sürdürdü:

"7 bin yillik geçmisi ile neredeyse bir ada büyüklügüne, 80 hektar alana, 9 binin üzerinde isletmeye ve sayisiz meslek koluna sahip Kemeralti’na bu reva degil. Kötü koku, bozuk yollar, tasan mazgallar Izmirlileri Kemeralti’ndan uzaklastirmis. CHP'li Büyüksehir Belediyesi, kendisine ait otopark ücretlerinde, tesvik edici bir indirim talebini dahi karsiliksiz birakmis. Izmir’in dört yani ayni sorunlari yasiyor. Çökmüs bir alt yapi, kötü koku, trafik ve CHP’li belediyelerin kayitsizligi."

Sürekli, son genel kurulda Izmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani seçilen Erdem Hünü'ye de hayirli olsun ziyaretinde bulundu.

Kaynak: AA