AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Dag Açiklamasi 'Türksat'in Yerel TV Kanallarina Indirimi Can Suyu Olacaktir'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, Türksat’in yerel TV kanallarina uplink hizmet bedelinde yüzde 50 indirim kararina iliskin, “Uzun zamandir süregelen bir sorun olarak karsimiza çikan uplink hizmet bedeli pahaliligi probleminin çözümü, her firsatta bu sorunu bizlerle paylasan yerel televizyonlar için can suyu olacaktir” dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Dag Açiklamasi 'Türksat'in Yerel TV Kanallarina Indirimi Can Suyu Olacaktir'
Türksat A.S., yerel televizyon kanallarinin desteklenmesi amaciyla uyduya yayin çikma hizmeti (uplink) alan ve bant genisligi 2 Mbps ile altinda olan kanallarin uplink hizmet bedelinde kasim ayi itibariyla yüzde 50 indirim uygulanacagini duyurdu. Konuya iliskin açiklamada bulunan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, tanitim ve medya baskanligi görevinin ardindan bazi illere yaptigi ziyaretlerde yerel televizyon kanallari temsilcilerinden bununla ilgili sikayet ve talep aldiklarini belirtti.

Sikayet ve talepleri ilgili kurumlara ilettikten sonra sorunun çözümü konusunda bir sonuca vardiklarinin altini çizen Dag, “Uzun zamandir süregelen bir sorun olarak karsimiza çikan ‘uplink hizmet bedeli pahaliligi’ probleminin çözümü, her firsatta bu sorunu bizlerle paylasan yerel televizyonlar için can suyu olacaktir. Bu kararin alinmasi sürecinde yürüttügümüz çalismalarda bizlere kapilarini açan, taleplere ilgi göstererek çözüm için destek veren basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Türksat A.S., RTÜK ile Ulastirma ve Altyapi Bakanligi yetkililerine tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Dag’i makaminda ziyaret eden Anadolu Yayincilar Dernegi Baskani Sinan Burhan ise, sevindirici olan bu kararin Anadolu medyasina önemli katki sunacagina vurgu yapti.
Kaynak: İHA