Afganistan'daki Görevi Sona Eren Alman Ordusuna Mesaleli Tören

Afganistan’daki görevlerinin sona ermesinin ardindan Alman askerleri baskent Berlin’de düzenlenen mesaleli törenle onurlandirildi.

Afganistan'daki Görevi Sona Eren Alman Ordusuna Mesaleli Tören


Afganistan’da 2001 yilindan bu yana görev yapmis olan Alman ordusu mensuplari baskent Berlin’de düzenlenen törenle onurlandirildi. Reichstag binasi önünde yapilan mesaleli törene, Afganistan’da görev yapmis Alman ordusu mensuplarini temsilen 200 asker katildi.



Federal Savunma Bakanligi’nda Almanya Savunma Bakani Annegret Kramp-Karrenbauer ve Cumhurbaskani Frank-Walter Steinmeier’in konusmalarinin ardindan Parlamento Baskani Wolfgang Schauble’nin daveti üzerine Federal Meclis’te bir resepsiyon düzenlendi.

Steinmeier yaptigi konusmada, "Bundeswehr, politikacilarin yapmasini söyledigi her seyi yapti" ifadelerini kullandi.

Askerlere Meclis adina tesekkür eden Schauble ise, “Verdigimiz görev umdugumuz gibi yerine getirilemedi” dedi.

Bu törenin gereksiz oldugunu dile getiren Sol Partisi milletvekili Tobias Pflüger, Afganistan misyonunun tamamen basarisiz oldugunu ifade etti.

Alman askerleri 2001’den bu yana Uluslararasi Güvenlik Destek Gücü (ISAF) ve daha sonra Kararli Destek Misyonu çerçevesinde Afganistan’da bulunuyordu. Afganistan’da 20 yil görev yapan 93 bin Alman askerlerinden 59’u hayatini kaybetti.
Kaynak: İHA