Adiniz FETÖ'ye Karisti Diyerek Binlerce Lira Dolandirdilar

Sivas’ta kendilerini polis olarak tanitip ‘Adiniz FETÖ terör örgütüne karisti’ diyerek anne ve kizini yaklasik 90 bin lira dolandiran sahis yakalandi.

Edinilen bilgilere göre olay kent merkezi Seyhsamil Mahallesinde yasandi. H.A. ve kizi B.A.’yi telefonla arayan dolandiricilar kendilerini polis olarak tanitti. Ardindan dolandiricilar anne ve kizina ‘Adiniz FETÖ terör örgütüne karisti, operasyon yapilacak, yardimci olmak adina elinizde bulunan para veya ziynet esyalarini gönderecegimiz polise verin’ dedi.

Bu durumdan korkan anne ve kizi evlerine gelen sahte polise 40 bin lira para ile yaklasik 50 bin lira degerindeki ziynet esyalarini verdi. Sahte polisin evden ayrilmasiyla dolandirildiklarini anlayan anne ve kizi gerçek polisleri arayarak yardim istedi. Olaya müdahale eden Sivas Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri süpheli K.K.’nin dolandiricilik olayini gerçeklestirdikten sonra Adana’ya gittigini tespit etti. Adana Emniyet Müdürlügü ile ortaklasa yapilan çalismada süpheli K.K. kaldigi ikametinde yakalandi. Ikamette yapilan arastirmalarda dolandirdiklari anne ve kizina ait para ve ziynet esyalarina rastlanilmadi. Süpheli sahis çikarildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA