ABD Baskani Biden'dan Kovid-19 Ile Mücadelede 'Asi Mecburiyeti Ise Yariyor' Açiklamasi

ABD Baskani Joe Biden, çalisanlar için uyguladiklari asi mecburiyetinin ise yaradigini ve ülkedeki günlük vaka sayilarinin son 6 haftada yüzde 47 düstügünü belirtti.

Biden, Beyaz Saray'da Kovid-19 ile mücadeledeki son durum ve asilama çalismalarina iliskin gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Eylül basinda özellikle çalisanlar için asi zorunlulugu getiren planlarini açikladiklarini animsatan Biden, "Son 6 haftada Kovid-19 salgininda günlük vaka sayilari yüzde 47, hastaneye yatanlarin sayisi ise yüzde 38 azaldi." bilgisini paylasti.

Biden, 39 eyalette vakalarin düsüse geçtigini belirterek, "Halen asi olmamis 66 milyon kisi var, bu sayi kabul edilemez. Temmuzda asisiz kisilerin sayisi 100 milyondu, bu sayiyi 66 milyona düsürdük ancak isimiz henüz bitmedi. Kritik bir dönemdeyiz." dedi.

Kovid-19 ile mücadelede ilk önceliklerinin herkesin asilanmasi oldugunu belirten Biden, "Asi zorunluluklarinin uygulanmasi ise yariyor. Çalisma Bakanligi yakin zamanda 100'den fazla çalisani olan sirketlerin asi zorunlulugu uygulamasi için bir karar yayimlayacak. Her geçen gün daha çok isletme çalisanlarina asi zorunlulugu getiriyor ve bu ise yariyor." dedi.

Okullarin da yüzde 96'sinin su anda yüz yüze egitime geçtigini belirten Biden, zamani geldiginde çocuklarina asi yaptirmalari için velilere çagrida bulundu.

Kaynak: AA