AA Genel Müdür Yardimcisi Özhan Norveç'te AA'nin Çevre Platformu'nu Tanitti

MINDS International Haber Ajanslari Birligi 31. Konferansi'nda sunum yapan Özhan, haber ajanslari olarak çevre konulari hakkinda kamuoyunu bilgilendirme ve farkindaligi artirma sorumluluklari bulundugunu vurguladi

Anadolu Ajansi Genel Müdür Yardimcisi ve Genel Yayin Yönetmeni Yusuf Özhan, Norveç'te AA'nin Çevre Platformu hakkinda medya kuruluslarinin temsilcilerine bilgi verdi.

Özhan, Oslo'da düzenlenen MINDS International Haber Ajanslari Birligi 31. Konferansi'nda yaptigi sunumda, dünyanin, artan biçimde sel, yangin, hava kirliligi ve iklim degisikligi gibi çevre felaketlerinden etkilendigini vurgulayarak, haber ajanslari olarak bu önemli meseleler hakkinda kamuoyunu bilgilendirme ve farkindaligi artirma sorumluluklari bulundugunu söyledi.

Çevre krizlerinin halihazirda milyonlarca kisinin hayatlarini etkileyen en kritik mesele haline geldigini dile getiren Özhan, AA'nin bu baglamda olusturdugu Çevre Platformu'nu, konferansa katilan medya mensuplarina tanitti.

Özhan, AA Çevre Platformu çerçevesinde 2022'de iki gün sürecek uluslararasi bir forumun düzenlenecegini, liderler ve sanayi temsilcilerinin katilacagi panellerin de yapilacagi forum ile medyada çevre iletisiminin gelistirilerek, sosyal farkindalik yaratilmasinin amaçlandigini kaydetti.

AA Genel Müdür Yardimcisi Özhan, forumda medyada iklim baskisi, ülkelerin çevre krizleri konusundaki taahhütleri ve medyanin yaklasimi, Türkiye'nin küresel çevre kriziyle mücadeledeki rolü, küresel isinmaya neden olan sektörlerin iklim dönüsümü, iklim degisikligine bagli mülteci krizi, iklim adaleti ve insan haklari perspektifinde ayrimci uygulamalar, çevre politikalari ve "iklim kapitalizmi" konularinin ele alinacagini belirtti.

Özhan, konferans için geldigi Norveç'te dün Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Fazli Çorman'a nezaket ziyaretinde bulunmus, AA'nin çalismalari ve yeni dönem projeleri hakkinda bilgi vermisti.

Kaynak: AA