4. Kattan Düserek Hayatini Kaybeden Sevcan Demir'in Davasina Baslandi

Esenyurt’ta 9 Mart’ta 4. kattan düserek hayatini kaybeden Sevcan Demir’in davasinda erkek arkadasinin yargilanmasina baslandi. Durusmada savunma yapan sanik Kenan Danis , maktulün ara ara kendisine zarar verdigini iddia ederken, maktulün annesi ise kizinin hayat dolu oldugunu söyleyerek intihar iddialarini kabul etmedigini söyledi.

Esenyurt’ta 9 Mart 2021’de Sevcan Demir (31) 4. kattan düserek hayatini kaybetmisti. Olaya iliskin Demir’in erkek arkadasi Kenan Danis (30) tutuklanarak cezaevine gönderilmisti. Danis’in yargilandigi davanin ilk durusmasi görüldü.

Bakirköy 7. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmada tutuklu sanik Kenan Danis ile maktul Sevcan Demir’in annesi Seyran Tosun ile agabeyleri Coskun ve Çetin Demir hazir bulundu.

“Sevdigimiz için ayrilamiyorduk”

Durusmada savunmasi sorulan sanik Danis, Sevcan Demir ile 8-9 aydir birlikte yasadigini iddia ederek, “Olayin oldugu evi beraber tutmustuk. Ben esimle birlikte Çengelköy’deki evde kaliyordum. Haftanin 1-2 günü Sevcan’da kaliyordum. Sevdigimiz için ayrilamiyorduk. Iliskiyi yürütemedigimize dair konusmalar yapiyorduk. Ayrilmaktan bahsettigim zamanlarda Sevcan bunu kabul etmeyip kendine zarar veriyordu. Cuma sabahi Sevcan’in evine gittim. Kendisine zarar verme potansiyeli oldugunu düsündügüm için bu ihtimalden korkuyordum. O gün bana ‘seni birakmak istemiyorum, sana güvenmistim beni birakip gidiyor musun?’ dedi.

Sarildik aglastik. Ardindan ise gittim. Cumartesi günü telefonda ayni konuyu konustuk. Pazar günü ise telefonla beni arayarak ‘yarim saat yanima gelir misin?’ dedi.

Hep kendisine zarar vermesinden korktugum için evine gittim” dedi.



“Kendisine bir seyler yapmasindan korkarak Sevcan’in evine gittim”

Kendisinin ayrilmak istedigini söyleyen Danis, “Gece orada kaldim. Oglu hafta sonlari babasinda kaliyordu. Pazartesi birlikte kahvalti yaptik. Daha önceki kavgalarimizda kendisini kötü hissettiginde Samsun’a annesini yanina gitmesini söylüyordum. Orada kendisine zarar veremeyecegini düsünüyordum. Yine ayni seyi söyledim. Birlikte bilet satin aldik. Valizlerinin fotografini göndererek gidiyorum yazdi. Ben de gitmesini söyledim. Bana tepki gösterdi. Görürsün sen gibi seyler söyledi.

Kendisine bir seyler yapmasindan korkarak Sevcan’in evine gittim. Maksadim evin yedek anahtarini ve ona ayirdigim harçlik parasini kendisine teslim edip oradan ayrilmakti” seklinde konustu.



“Sinirle kizini kesiyorum agabeylerini gönder onlari keseyim öldüreyim dedim”

Evde Sevcan Demir’in banyoya gidip kapiyi kilitledigini söyleyen sanik Danis, “Kendisine bir sey yapacagini anladim. Kapiyi kirdim. Içeride yerde oturuyordu. Elinde ayna parçasiyla buldum. Kaldirdim yüzünü yikadim. Mutfaga gitti biçak aldi. Engellemeye çalistim. Bogustuk. Bana yumruk atti. Durdurmak için çenesini isirdim. Sonra arabaya giderek oturdum. Kendisine bir sey yapma ihtimalini düsündügüm için ayrilamiyordum. Ardindan beni annesi arayarak ‘o kiz niye agliyor bir sey olursa seni mahvederim’ dedi.

Eve girdim. Sevcan mutfakta annesiyle telefonda bagrisarak konusuyordu. Annesi sürekli ‘o adam sana bir sey mi yapiyor?’ diye bagiriyordu. Sevcan ise ‘bir sey yapmiyor ne yapmis’ diyordu. Bu esnada kapiya polis geldi. Daha sonra gittiler. Annesi tekrar aradi. Sevcan’a ‘agabeylerine söyleyecegim, bu adam sana bir sey mi yapiyor?’ gibi cümleler kuruyordu. Dayanamadim telefonu aldim. ‘Bir sey yapiyorum kizini kesiyorum agabeylerini gönder onlari keseyim öldüreyim’ dedim. Bu sözleri sinirle ve annesine tepki olarak söyledim” dedi.



“Asagiya baktim kanlar içinde yatiyordu”

Ardindan Sevcan Demir’in odaya gittigini ve kendisinin seslendigini söyleyen sanik, “Ses gelmedi. Odaya girdigimde yoktu. Balkonun kapisi açikti. Asagiya baktim kanlar içinde yatiyordu. 112’yi arayip komsulardan yardim istedim. Sonra öldü haberini aldim” seklinde konustu.

“Kizim ‘anne Kenan beni öldürecekmis’ dedi”

Müsteki Seyran Tosun ise kizinin hayatini kaybetmeden birkaç gün önce kendisini arayarak, “Anne ben Samsun’a geliyorum biraz kafami dinleyecegim. Anne olmuyor ben bu insani kafamda bitirdim’ dedigini söyledi.



Tosun, “Bilet bulamamislar. Ayin 9’una bileti ben ayirttim. Benim kizim asla kendini kesecek bir kiz degildi. Hayat doluydu benim çocugum. Benim çocugumu sanik yalnizlastirdi. Ilaç kullanmiyordu. Olay günü kizimi aradim görüntülü konusurken sag bilegini masaya koydu bilegi sariliydi. ‘ne oldu?’ diye sordum ‘bunu Kenan yapti’ dedi.

‘Anne Kenan beni öldürecekmis’ dedi.

Ben uçaga binip geliyorum dedim ‘anne panik yapma ben gelecegim’ dedi.

Görüntülü konusurken sanik Azrail gibi kizimin basinda dikildi ‘bu kadinla neden konusuyorsun’ dedi.

Telefonu çat elinden aldi. Telefon kapandi. Sonra tekrar tekrar aradim. Bana hakaret etti. Tekrar tekrar yine aradim kizimi öldürecegini anladim. Benim telefondan konusurken kiz kardesim konusmalari kayit etti. Sanik bana ‘Polisi sen aradiysan evlatlarini çagir gelmezlerse kizini kitir kitir kesecegim. Kizin köye gidemeyecek giderse daha kötü olur’ dedi.

Olay günü korktugum için 155’i aradim, sikayetçiyim. Benim kizim intihara kalkismadi tedavi görmedi” seklinde beyanda bulundu.

Mahkeme baskani saniga maktule ait içinde ‘oglum seni annesiz birakiyorum affet’ yazili siyah bir deri ajanda hakkinda bilgisi olup olmadigini sordu. Sanik maktulü yaziyi yazarken görmedigini ancak daha sonrasinda yaziyi okudugunu söyledi.



Ara kararini açiklayan mahkeme, sanigin tutukluluk halinin devamina hükmetti. Durusma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. Durusmanin bitmesinin ardindan adliye önünde konusan anne Seyran Tosun, “Kizim Kenan Danis tarafindan öldürüldü. Çünkü olay aksami kizim yanima gelecekti. Biletini ayirtmistim. Ama kizima müsaade etmedi. Kesinlikle intihar degil o öldürdü kizimi. Kizim hayat doluydu. Çocuguna gül gibi bakan bir anneydi. Bu sahsin en agir cezayla müebbetle cezalandirilmasini istiyorum. Ben bir anneyim. Dayanamiyorum. Dayanacak gücüm yok. Kendine zarar veriyordu diyor yok öyle bir sey hep kendi uydurmalari. Allah’im insallah adalet yerini bulur. Adaletime güveniyorum ben” dedi.

Iddianame

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede Kenan Danis’in ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapisle cezalandirilmasi talep edilmisti.
Kaynak: İHA