3. Bingöl Uluslararasi Kisa Film Festivali'ne 5 Ülkeden 245 Film Için Basvuru Yapildi

Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Dernegi tarafindan bu yil 3'üncüsü düzenlenecek, "Bingöl Uluslararasi Kisa Film Festivali"ne 5 ülkeden 245 film için basvuru gerçeklestirildi.

Il Kültür ve Turizm Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, 18-22 Ekim'de sinemaseverlerle bulusacak festival, Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügü, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Baskani Cevdet Yilmaz, Bingöl Valiligi, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi ve Firat Kalkinma Ajansi destekleriyle düzenlenecek.

Direktörlügünü Mahmut Baldemir'in üstlendigi festivalin baskanligini Mehmet Aslantug yapacak.

Festivalde ana jüride yönetmenler Jale Atabeyi ve Vuslat Saraçoglu, oyuncular Ruhi Sari, Nejat Birecik ve Tuba Ünsal, yapimci Mehmet Ali Karga, eski Kültür ve Turizm Bakanligi Telif Haklari Genel Müdürü Abdurrahman Çelik ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Çapak yer aliyor.

Festivale, Türkiye, Iran, Azerbaycan, Afganistan ve Kazakistan'dan 245 film için basvuru yapildi. Basvurular arasinda 24 film finale kalacak.

3. Bingöl Uluslararasi Kisa Film Festivali'nde ayrica Alper Erze'nin baskanliginda Aydin Orak, Süha Bacanakgil, Dr. Funda Masdar Kara ve Sefa Zengin'in jürisini olusturdugu, "Bingöl" temali senaryo yarismasi da düzenlenecek. Bu yarismada da 5 finalist senaryonun seçilecegi yarismaya 45 basvuru yapildi.

18 Ekim'de Bingöl Üniversitesi yerleskesinde saat 17.30'da açilisi rock müzik grubu Zakkum'un konseriyle yapilacak festival, 21 Ekim'deki ödül töreninin ardindan 22 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: AA