2 Doz Asi Hayatta Tuttu, 89 Yasindaki Firdevs Nine Koronayi Hafif Atlatti

Elazig’da koronavirüse yakalanan 89 yasindaki Firdevs nine 2 doz asisini olduktan sonra yakalandigi hastaligi daha kolay atlatti. Asi olmayanlara çagrida bulunan Firdevs nine, "Asi olmayanlar hiç beklemesinler hemen asi olsunlar" dedi.

2 Doz Asi Hayatta Tuttu, 89 Yasindaki Firdevs Nine Koronayi Hafif Atlatti
Elazig’da yasayan 89 yasindaki Firdevs Parlak, korona virüse yakalandi. Firdevs nine evinde otururken siddetli öksürük ve bas agrisi sikayetleri nedeni ile çocuklari tarafindan Elazig Mediline Hastanesine getirildi.

Burada tedavi altina alinan Firdevs nine, yaptirdigi 2 doz asi sayesinde hastaligi hafif atlatti. Korona virüs hastaliginin öksürük ile basladigini aktaran 89 yasindaki Firdevs Parlak, “3-4 gün evde kaldim ondan sonra hastaligim günden güne agirlasti. Nefes zorlugundan ziyade bas agrisi çok oldu. Çok sükür simdi iyiyim. Asi olmayan vatandaslarimiz asilarini olsunlar. Bu elden gelen bir sey degil Allah’tan gelen bir hastaliktir. Doktorlarimiz benimle çok ilgilendi, herkesten Allah razi olsun. Ilk baslarda siki bir öksürük oldu, 2-3 gece öksürükten yatamadim. Oglana söyledim, kendilerinin de öyle oldugunu söyledi.

Bas dönmesi de olunca yikildim. Asi olmayan vatandaslar olsunlar. Ben oldum diye bu sekilde hafif atlattim Allah’a çok sükür. Herkes asisini olsun. Asinin ne zarari var? Bas dönmem olmasaydi korona oldugumu bilmeyecektik. Asilarimi olmasaydim simdi belki de bu dünyada olmayacaktim. Asi olmayanlara her gün kiziyorum. Neden olmuyorlar, ne zorlugu var ki olmuyorlar? Ben iki doz asi oldum, asi oldugumu dahi hissetmedim. Asi olmayanlar hiç beklemesinler hemen asi olsunlar. Asi olsunlar ki millet de rahat etsin” diye konustu.



"ASI OLDUK DIYE HER SEY SERBEST ANLAMINA GELMEMELIDIR"

Firdevs nine erken geldigi için tedavisi konusunda en ufak bir sikinti yasamadiklarini aktaran Elazig Mediline Hastanesi Enfeksiyon Hastaliklari ve Tibbi Mikrobiyoloji Uzmani Mustafa Cihangiroglu, "Tedavisini basariyla tamamladik. Burada verdigimiz ilaçlarin yaninda teyzenin de olabildigince sogukkanli ve panik olmamasi önemliydi. Hastalarin tedbirli olmasinin yaninda tedavi takip açisindan saglik kuruluslarina zamaninda basvurmalari çok önemlidir. Özellikle yasli hastalarimiz çok çekinerek geliyorlar. Bu tür hastalarin tedavilerinin erken zamanda yapilmasi hayat kurtarici olacaktir. Bu konuda rica ediyoruz, lütfen saglik kuruluslarina basvurmakta çekinmesinler. Asi yüzde yüz koruyucu olmamakla birlikte, bu tür hastalarin daha hafif geçirmesinde en büyük etkendir. Biz yine tedbiri hiçbir zaman elden birakmayacagiz. Asi olduk diye her sey serbest anlamina gelmemelidir. Her seyden önemlisi de virüse yakalandiktan sonra panik olmamak ve gereken neyse onun yapilmasi hususunda saglik kuruluslarina basvurmaktir" seklinde konustu.

(Ahmet Mücahid Kantarcioglu /IHA)
Kaynak: İHA