2 Bin 774 Film Arasindan Dereceye Girenler Ödüllerini Aldi

Ulusal ve uluslararasi kategoride 117 ülkeden toplam 2 bin 774 filmin yaristigi 7. Sakarya Kisa Film Festivali’nde dereceye girenler ödülleriyle bulustu.

2 Bin 774 Film Arasindan Dereceye Girenler Ödüllerini Aldi


Sakarya Üniversitesi ile Sakarya Büyüksehir Belediyesinin ortakligi ile Kültür ve Turizm Bakanliginin katkilariyla düzenlenen 7. Sakarya Kisa Film Festivali’nde 117 ülkeden toplam 2 bin 774 film yaristi. 3 gün süren festivalde dereceye giren filmler için ödül töreni düzenlendi.

Adapazari Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçeklesen ödül törenine Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savasan, Sakarya Vali Yardimcisi Murat Karasu, Sakarya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Furkan Besel, Sakarya Üniversitesi Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yusuf Adigüzel, üniversitenin ögretim görevlileri, dereceye giren filmlerin yönetmenleri ve ögrenciler katildi.

Festival kapsaminda ünlü oyuncu Arif Erkin Güzelbeyoglu ve birçok filme imza atan Mesut Uçakan’a onur ödülü verildi.



Hedefimize ulasmak anlaminda önemli bir asamaydi

Sakarya Üniversitesi Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yusuf Adigüzel, “Bu festivallerde filmlerini izledikleri büyük ustalarin kanli, canli kendilerini görme firsati buluyor gençler. Bu da onlari daha fazla cesaretlendiriyor. Biz de ileride böyle iyi isler, güzel filmler yapabiliriz diye cesaretleniyor kendileri. Bu bizim için gerçekten hedefimize ulasmak anlaminda önemli bir asamaydi, bunu basardigimizi düsünüyorum” dedi.



"Kültür ve sanat ile ilgili çalismalara da destek olmaya özen gösteriyoruz"

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Furkan Besel, “Bunun hem sehirle bütünlesmesini saglamak hem de bunu uluslararasi bir hale dönüstürmek için büyüksehir ve üniversite isbirligi ile çalismalara basladik. Çok sükür görüyoruz ki bu yil 2 bin 774 film basvurusu alinmis ve bunlarin birçogu da yurtdisindan uluslararasi düzeyde. Sakarya Büyüksehir Belediyesi olarak yeni yetenekleri tesvik eden bu ve bunun gibi organizasyonlarin içerisinde yer almaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Gerçek sanat ve sanatkari desteklemek, onlarin önünü açmak önem arz etmektedir. Biz de Sakarya Büyüksehir Belediyesi olarak alt ve üst yapi çalismalarinin yani sira kültür ve sanat ile ilgili çalismalara da destek olmaya özen gösteriyoruz” diye konustu.



"Yazili hitaptan çok daha önemli olan günümüzde sanatçilara çok büyük isler düsmekte"

Sakarya Vali Yardimcisi Murat Karasu, “117 farkli ülkeden gelen 2 bin 772 eserin hazirlanmasinda yardimci olan, bunlari gönderen ögrencilerimize huzurunuzda tesekkür ediyorum. Yazili hitaptan çok daha önemli olan günümüzde sanatçilara çok büyük isler düsmekte” seklinde konustu.



"2 bin 774 basvuru, bunlardan sadece 150 civarindaki bir kisa film Türkiye’den"

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savasan, “5 yildir devam eden 6’ncisi ile uluslararasi hale gelen kisa film festivalinin yeni ekosistemi ile sehrimizin kültür-sanat hayatina çok daha nitelikli katkilar yapmak için yelkenleri açmis durumda. Bu Kisa Film Festivali aslinda bir kisa film festivalinden daha fazla zira bir taraftan sehirle bütünlesiyoruz, sehrin kültür-sanat hayatina katki sagliyoruz. Öbür taraftan ise bu bir ögrenci kisa film festivali dolayisi ile bir fikri olan, senaryo yazan, kurgu yapabilen ve gelecekte insallah çok nitelikli isler yapabilecek olan gençleri bu festival vesilesi ile biraya getiriyoruz. 117 ülkeden 2 bin 774 basvuru, bunlardan sadece 150 civarindaki bir kisa film Türkiye’den. Bu kadar genis ve uluslararasi katilimli bir festivale dönüsmesi ayrica gurur verici bizim açimizdan” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA