YTB Destekleriyle 'Uluslararasi Dünya Dili Türkçe Sempozyumu'

Kültür ve Turizm Bakanligi Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi’nin (YTB) destekleriyle Istiklal Marsi’nin kabulünün 100’üncü yili ve Yunus Emre’nin vefatinin 700’üncü yili anisina “Uluslararasi Dünya Dili Türkçe Sempozyumu” düzenleniyor.

YTB Destekleriyle 'Uluslararasi Dünya Dili Türkçe Sempozyumu'
Her yil farkli bir üniversitenin ev sahipliginde düzenlenen “Uluslararasi Dünya Dili Türkçe Sempozyumu” bu yil Istiklal Marsi’nin kabulünün 100’üncü yili ve Yunus Emre’nin vefatinin 700’üncü yili anisina Rize’deki Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi’nde Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi’nin destekleriyle yapilacak. 14-16 Ekim tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan uluslararasi nitelige sahip sempozyumda, soydas cografyalardan akademisyenlerin, Türkologlarin ve edebiyatçilarin yer almasi bekleniyor. Sempozyumun ilk iki gününde açilis konusmalari ve bildiri sunumlari gerçeklestirilecek. 16 Ekim tarihinde ise katilimcilar, Ayder Yaylasi’na yapilacak kültürel geziye katilacak.

Sempozyuma YTB’nin yani sira TIKA, Yunus Emre Enstitüsü, Türk Dil Kurumu ve UNESCO gibi kurumlar da destek veriyor. Sempozyumda Türk dilinin Anadolu’daki ve soydas cografyalardaki yapisal özellikleri ve karsilastirmalari, ünlü Türk sair, mutasavvif ve yazarlarin eserleri, Türk dilinin söylem zenginligi ve Türkçe ögretimi konularinda bildiriler sunulacak. Sempozyum sonunda bildiri kitabi çevrimiçi ortamda kamuoyuna takdim edilecek.

(Yusuf Çetin/IHA)
Kaynak: İHA