Yahudi Yerlesimcilerden Bati Seria'da Irkçi Saldiri

Marda köyüne baskin düzenleyen bir grup Yahudi yerlesimci, Filistinlilere ait bazi evlerin duvarlarina Ibranice irkçi sloganlar yazarak 8 araca zarar verdi.

Yahudi yerlesimciler, isgal altindaki Bati Seria'da Filistinlilere ait 8 araca zarar verdi, bazi evlerin duvarlarina irkçi sloganlar yazdi.

Yerel kaynaklardan alinan bilgiye göre, bir grup Yahudi yerlesimci, Bati Seria'nin kuzeyindeki Selfit kentine bagli Marda köyüne sabah erken saatlerde baskin düzenledi.

Filistinlilere ait bazi evlerin duvarlarina Ibranice irkçi sloganlar yazan Yahudi yerlesimciler, 8 araca da zarar verdi.

Filistinlilere ait mülkleri hedef alan saldirilarla gündeme gelen radikal Yahudi örgüt "Bedel Ödetme", isgal altindaki Dogu Kudüs ve Bati Seria'nin yani sira Israil'deki Filistin köy ve beldelerinde de benzer saldirilar gerçeklestiriyor.

Israil'in 1967'de isgal ettigi Bati Seria'da 250'den fazla yasa disi Yahudi yerlesim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 450 bine yakin Yahudi yerlesimci, Bati Seria'da isgal altinda yasayan Filistinliler için hayati daha da zor hale getiriyor.

Uluslararasi hukuka göre, isgal altindaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerlesim birimleri yasa disi kabul ediliyor.
Kaynak: AA