Vali Ersin Yazici Açiklamasi 'Yenilikçi Çalismalarla Yerli Ve Milli Sanayimizi Gelistiriyoruz'

Organize Sanayi Bölgesi Mütesebbis Heyeti Toplantisi’na katilan Vali Ersin Yazici toplantinin ardindan Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren cam ürünleri firmasini ziyaret ederek çalismalar hakkinda bilgi aldi. Ziyarette, yenilikçi çalismalarla yerli ve milli sanayimizi ileriye tasidigimizi ifade eden Vali Yazici, bu baglamda özellikle Ar-Ge ve inovasyona dikkat çekti.

Vali Ersin Yazici Açiklamasi 'Yenilikçi Çalismalarla Yerli Ve Milli Sanayimizi Gelistiriyoruz'
Vali Ersin Yazici, temaslarina ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 2006 yilinda kurulan, yillik 850 jeneratör üretme kapasitesine sahip olan ve agirlikli olarak Türki Cumhuriyetler ve Afrika’ya ihracat gerçeklestiren bir firmayi ziyaret etti. Firma ziyareti sirasinda Vali Yazici’ya, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Ali Bahar ve Bölge Müdürü Ilhan Metin eslik etti. Sektörle ilgili satis, imalat ve servis hizmetleri hakkinda firma yetkilisi Evren Akbag’dan bilgi alan Vali Yazici, üretim tesisini gezerek incelemelerde bulundu.

Tesiste 36 personelin çalistigi ve ana hedeflerinin ihracat oldugunu aktaran firma yetkilisi Akbag, jeneratör alaninda yenilikçi çalismalarla sektörün ihtiyacina yönelik projeler gelistirdiklerini ifade etti.

“Ülkemiz ve Antalya’mizin ekonomisine deger katan firmalar”

Sektöründe basarili firmalarin Antalya’da olmasinin gurur ve mutluluk verici oldugunu söyleyen Vali Yazici, Antalya’nin üretimine ve marka degerine katki sunan tüm firmalarin destekçisi olacaklarini dile getirdi. Özellikle ihracata katki sunan bu tür firmalarin hem Antalya hem de ülke adina büyük bir deger olduguna deginen Vali Yazici; “Her zaman dedigimiz gibi yenilikçi çalismalarla kendi imzamizi tasiyan ürünlerimizi üretecegiz. Bunun ilk sarti Ar-Ge ve inovasyon odakli çalismalar. Üretime katki sunan firmalarimizin sayisini arttirmak için yerli ve milli sanayimizi daha ileriye tasimak için çalismaya devam edecegiz. Üreten, ülkemiz ve Antalya’mizin ekonomisine deger katan firmalarimizin daima yanindayiz.” dedi.

Firma yetkilisi Akbag, üretimini gerçeklestirdikleri akilli jeneratör hakkinda Vali Yazici’ya bilgi vererek, gelistirdikleri sistemle jeneratörlerin cep telefonu veya tablet gibi araçlarla uzaktan kontrol edilebildigini söyledi.

Ziyaretin sonunda Vali Yazici, firma yetkililerine çalismalarinda basarilar diledi.

Vali Yazici, ikinci ziyaretini Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 2003 yilinda kurulan, 60 kisilik ekibi ile cam balkon, cam tavan, rayli ve otomatik her türlü cam imalatini alaninda üretim yapan cam ürünleri firmasini ziyaret etti, yönetim kurulu baskani Ibrahim Serçe’den üretim faaliyetleri hakkinda bilgi aldi.

“Yerli makinelerle yerli üretim yapiliyor”

Firmanin üretim tesislerini inceleyen ve firma hakkinda detayli bilgi alan Vali Yazici; “Yerli makinelerle, yerli üretim yapan, kendi alanlarinda öncü firmalarin sehrimizde olmasi büyük bir gurur kaynagi. Bu firmalarimiz hem Antalya’miz hem de ülkemiz için çok büyük deger. Bu tür firmalarimizin sayisini arttirarak, yerli ve milli sanayimizi daha ileriye götürmek için daha çok çalisacagiz.” seklinde konustu.

“30 ülkeye ihracat yapiyoruz”

Firma sahibi Ibrahim Serçe ise kurulduklari günden bugüne daha kaliteli üretim yapmayi amaç edindiklerini ve tüm ürünlerinin Avrupa standartlarina oldugunu belirterek; “10 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyoruz. Simdi de dünya genelinde 30 ülkeye ihracat yapiyoruz. Imalatimizin yüzde 50’sini yurt disina çevirmeyi planliyoruz. Yakin zamanda Almanya’da yeni subemizi açacagiz. 2022 planlarimiz arasinda akdemi kurarak, kalitemizi ve müsteri memnuniyetimizi arttirmak istiyoruz.” ifadelerini kullandi.

Vali Yazici, sektöründeki öncü firmalarla Antalya’nin ihracattaki payini arttirmayi hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: İHA